Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Pyykkiympyrä

Pöydän kulmalla on pyörinyt päiväkausia pr-toimiston lahjapussista saatu Biolan orkidea-ravinne. Se näyttää pyykinpesuainepullolta, joten pe...

Pöydän kulmalla on pyörinyt päiväkausia pr-toimiston lahjapussista saatu Biolan orkidea-ravinne. Se näyttää pyykinpesuainepullolta, joten pelkään vähän peseväni joku kaunis päivä sillä pyykkini. Toisaalta onneksi ei näytä esimerkiksi Vichy- tai Jallupullolta, ois vielä pahempi.

Pyykinpesukin kyllä pelottaa minua vähän muutenkin. Aiemmin ainakin Instastoryjeni puolella on saatu seurata värikylläistä ja elämänmakuista pyykinpesusaagaani. Millaisia käänteitä voi pyykinpesu saada, kun pesukoneet eivät toimi, eikä huoltofirmaa kiinnosta? Mitä tapahtuu, kun somevaikuttajanikin tunnettu turhautunut pyykkäri ilmoittaa huoltoon pesevänsä koneessa säkillisen sementtiä, jos koneita ei saateta heti toimintakuntoon? Tämän uhkauksen saattelemana koneet hetkellisesti korjattiin, mutta edellisellä pyykkäyskerralla päästiin epäonnistumisten tilastoissa aivan uusille kärkisijoille.

Kaikki alkoi lupaavasti. Muistin käydä ostamassa pyykinpesuainetta, edellinen kun oli loppunut. Panostin, ja ostin oikein erilliset aineet eri värisille pyykeille. Olin pyykkeineni hyvissä ajoin pesutuvassa. Laitoin pyykit koneeseen, ja kaikki meni hyvin. Kunnes menin ripustamaan pyykkejä kuivumaan. Toinen koneista ei ollut lingonnut, joten valkopyykkini painoivat noin 42 kiloa ja valuivat vettä niin, että kuivaushuoneen lattiakin lainehti.

Eikä siinä vielä kaikki. Kuivaushuone on ollut pyykkituvassamme ainoa asia, johon olen ollut tyytyväinen. Vaan enpä ollut enää. Linkoamisensa lopettaneen koneen lisäksi myös kuivaushuoneen kuivuri oli sanonut sopimuksensa irti. Jätin pyykkini valumaan vettä ummehtuneeseen, ilmanvaihdottomaan koppiin tietäen, että ne eivät kuivu koskaan, ja vaikka kuivuisivatkin, pyykit tulevat haisemaan märältä eläimenraadolta.


Ja jottei saaga olisi vielä ollut kyllin hulvaton, tuli pyykkituvasta palatessani rappukäytävässä minua vastaan lähetti, jolla oli lähetys juuri minulle. Lähetys oli mitäpä muutakaan kuin pyykinpesuaineita. Kyllä nyt kelpaa pyykätä, sillä pesuaineita on tällä tahdilla käytettynä noin neljäksi vuodeksi. Jos siis pyykinpesumahdollisuus taloyhtiöömme vielä joskus palaa. Oispa oma pesukone tai palvelijoita.

Pyykinpesun lisäksi olen tuskaillut myös vaatekaappini kanssa. Olen shoppaillut viime aikoina hillittömiä määriä, luojan kiitos onneksi laadukkaita ja/tai kierrätettyjä vaatteita. Mutta shoppaillut silti. Se tarkoittaa sitä, että vaatekaappiini ei mahdu enää mitään, ei edes kaikkia uusia vaatteitani. Siltikään kaapissani ei ole mitään päällepuettavaa, vaan kaikki vaatteet ovat hirveitä rääsyjä. Onneksi ne ovat niin vulgäärin erikoisia teatteripuvustuslumppuja, että kukaan ei varmasti halua niitä. Niinpä saan hukkua omiin performanssiriepuihini alastomana, kun ei kerran ole mitään päällepantavaa.

Tätä kirjoittaessani tajuan elämäni muodostavan erilaisen pyykkiympyrän. Minulla ei ole mitään päällepantavaa, vaikka on hirveästi vaatteita, joista tulee paljon pyykkiä, jota ei voi pestä, minkä seurauksena minulla ei ole mitään päällepantavaa. Tämä, jos mikä, on mullistava löytö.


Mutta nytpä alan valmistautua N2:n Jazz & Cocktails -kemuihin! Ei tietenkään aavistustakaan, mitä sinne laitan päälle. Toivon, etten tule illan aikana ihan hirveään humalaan (cocktails jo juhlan aiheen nimessä ei tietenkään viittaa siihen suuntaan). Huomenna on nimittäin Suurjumalatar Kaija Koon Hartwallin eli kaijakoolaisittan Harzun keikka! Sinne minulla on jo asu tiedossa, eikä siihen tarvinnut ostaa kuin yksi ylihintainen Kaija Koo -fanipaita, joita joillekin tubettajille Warner Music lähetteli ihan pyytämättä ilmaiseksi. Näin meitä tosifaneja aina sorretaan, pitäisi tubettaa eikä ainakaan julkisesti kertoa ihailevansa ketään tai mitään. Houkutuksia tulisi ovista ja ikkunoista. Katkera en ole yhtään ja ostan paitani ja lippuni mieluusti itse, mutta yhtään ei haittais, vaikka joskus tulis joku kutsu ja fanituotelähetys minullekin! Mutta palaan Kaijan Harzu-tunnelmiin luultavasti jo seuraavassa postauksessa!

Ihanaa kuun vaihdetta, ystävät!

You Might Also Like

0 kommenttia