Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Tuleva tyyli-ikoni kevään muotia haistelemassa

Kaupallinen yhteistyö: Sokos & Suomen Blogimedia Tänä keväänä olen keskittynyt paljon itseeni ja omaan hyvinvointiini. Hyviinvo...


Kaupallinen yhteistyö: Sokos & Suomen Blogimedia

Tänä keväänä olen keskittynyt paljon itseeni ja omaan hyvinvointiini. Hyviinvointiin siltä pohjalta, että en välttämättä tee niin terveellisiä juttuja, mutta teen mukavia juttuja, joista tykkään. 

Taannoin sain kutsun aamiaiselle jäätelöbuffettiin. Siis jäätelöbuffettiin, aamiaiselle. Juuri sitä, mitä hyvinvointiin keskittyvä elämäni vaatii. Aurinkoinen kevätaamu sai houkuteltua jäämään kaupungille ja lämmin kevätaurinko herätti siihen, että keväälle ja kesälle kaavailemani vaatehankinnat ja tyyliratkaisut olisi syytä hoitaa nyt.

Suuntasin askeleeni Sokokselle. Sokos muistuttaa minua aina Turusta, sillä Turussa käydään nimenomaan Sokoksella. Jo aikoinaan teininä Ruisrockiin lähtiessäni laadusta ja rahasta tarkka isotätini neuvoi painokkaasti käymään myös Wiklundilla, alennusmyynnit kun alkoivat samaan aikaan ja Wiklundilla teki isotätini mukaan parhaat löydöt. Sokostahan ei nimittäin kukaan kutsu Turussa Sokokseksi, vaan Wiklundiksi tai Wikkeksi.  Sokoksia on tietenkin useita ympäri Suomen ja vielä Emotion-myymälät päälle, mutta Turkuun ja Wiklundille Sokos mielessäni aina assosioituu. Ja jos jokin assosioituu Turkuun, siihen liittyy valtavasti hyviä, rakkaudentäyteisiä ja ihania muistoja.
On toki kliseistä sanoa, että aina ihana kevät on kukkaan puhkeamisen aikaa, mutta kun se on. Tänä keväänä tuntuu kuitenkin aivan erityisesti, että haluan pukeutumiseeni värejä ja kuoseja. Materiaalit voivat olla sovinnaisempia ja perinteisempiä, mutta värejä on oltava. Vaikka koko asu samaa väriä, rohkeasti yhdisteltyjä värejä, samoja kuoseja, eri kuoseja, ylellisiä asusteita ja aivan kaikkea.

Erityisesti punainen väri kiehtoo. Sain siitä pitkäaikaisesti tarpeekseni teiniangstisen emovaiheeni myötä. Silloin musta-punainen oli rohkea tyyliratkaisu, jolla saattoi viestiä omaa erilaista synkkyyttään ja dramaattisuuttaan. Joskus viime kesänä kuitenkin maailma alkoi muistaakseni Cheekin johdolla pukeutua taas mustan ja punaisen yhdistelmään. Vierastin tätä ensin, mutta lopulta nappasin tyylistä pääasiassa punaisen. Punainen on ihana väri, niin rohkea ja täynnä elämää. Ja tietysti hiukan myös viettelevä ja syntinen, siis kuten elämä ja erityisesti kuten minä.
Takki: Adidas, 4 059805 609624 / Housut: Adidas, 4 059805 635845.

Punaisen värin lisäksi olen saanut Cheekiltä ja varsinkin JVG:ltä kiinnostuksen myös verkkarihommiin! Nykyisinhän ei enää tietenkään puhuta verkkareista tai urheiluvaatteista, vaan streetwearista. Uskallan kuitenkin väittää, että juuri minulle syttynyt kiinnostus verkkareihin on poikkeuksellista: jo ala-asteella minusta tuntui kiusalliselta, että kaikki pukeutuivat aina verkkareihin. Itse en halunnut pukeutua niihin edes liikuntatunnilla, vaan pidin viimeiseen asti kiinni omasta tyylistäni, jota muuten riitti. Niin ajat vain muuttuvat. Huomaan myös jalkojeni voivan huomattavasti paremmin, kun lenkkareista on tullut salonkikelpoinen yleisjalkine. Kauhulla odotan aikaa, jolloin lenkkarit palaavat urheilujalkineiksi, eikä niissä enää olekaan sopivaa rientää juhlagaaloissa ja kiireisessä urbaanin ihmisen street-elämässä. 


Olen jo pitkään suunnitellut hankkivani villin värisen verryttelyasun. Adidakselta tuntuu löytyvän klassisimmat ja parhaat, mutta olen kohdannut ongelman. Voinko yhdistää kahta, oman tunnistettavan logonsa vahvasti esiin tuovaa eri brändiä? Jalkineissa olen nimittäin vahvasti Niken miehiä, Adidakset eivät nimittäin sovi jalkaani yhtä hyvin. Näyttääkö siis hyvältä vai pahalta, jos asussa yhdistyvät sekä Nike että Adidas? Voiko tähän yhdistää vielä vaikkapa New Eran lippiksen? Entä Levi's ja Diesel? Toimivatko eri merkkien ilmiselvät yhdistelmät vai koskeeko eri merkkejä sama sääntö kuin erivärisiä nahkoja? Että eri laadut samassa asussa ovat auttamatta tyylimoka. Itse tosin huomaan haaveilevani useita eri värejä yhdistävästä nahka-asusta. Kuulostaa järjettömältä, tiedän, mutta olen jo toisaalta toteuttanut menestyksekkäästi esimerkiksi tripladenimiin pukeutumisen. Joka tapauksessa erilaisten vahvojen brändien logojen yhdistely samaan asuun tuntuu myös kutkuttavalta. Herkästi tyylittömältä, mutta minulla onneksi on vahva intuitio siitä, miten tyylittömyys kääntyy voitoksi. 


Neule: Knowledge Cotton Apparel 5 710 569 878686.

Sokoksella vaellellassani törmäsin muuten myös Knowledge Cotton Apparelin ihanaan sateenkaariraitaiseen neuleeseen! Se ei ehkä ollut ihan omaa tyyliäni, mutta väritykseltään näkisin sen sopivan todella hyvin vaikka Pride-rientoihin ihmiselle, joka on perustyyliltään perinteisempi ja vähäeleisempi. Näin mainoksen neuleesta jo aiemmin keväällä, mutta vasta nyt pääsin sovittelemaan vaatetta. Paitaa sovitellessani kuulin sovituskoppiin Sokoksen työntekijöiden hyväntuulisen ja iloisen jutustelun vaatteita viikatessa. Muutenkin asiointi Sokoksella oli mutkatonta ja mukavaa, tuotteet kun on siististi ja väljästi esillä. Mikään ei ole ahdistavampaa, kuin liian täyteen tungetut tangot ja hyllyt. Niistä ei ikinä löydä mitään, eikä oikeastaan halua edes etsiä. Sokoksella on kuitenkin tilaa ja valikoimaa. Sielu lepäsi ja ostoshetki oli juuri sellainen, mitä sen pitää ollakin. Ei hysteerinen sarja pakko-ostoja, vaan rauhallinen ja pohdiskeleva hetki itselle.

T-paita: Levi's 5415211983571 / Shortsit: Levi's 5 400537 835338.

Vahvojen ja tunnistettavien logojen äärellä olen myös jo pitkään suunnitellut hankkivani Leviksen t-paitoja. Kaikenlaiset logolliset t-paidat ovat toki olleet pinnalla jo pitkään, Leviksen klassikkopaidat oikeastaan aina. Minulla on kuitenkin ollut viime aikoina niin kiire keskittyä hankkimaan  erikoisia ja yksilöllisiä vaatteita (tätäkin istun kirjoittamassa kahvilassa, itse tuunaamassani paljettipaidassa). Yksilölliset ja kreisit vaatteet ovat ihania ja tärkeitä, mutta pelkästään niihin ei valitettavasti voi pukeutua. Niiden lisäksi tarvitaan myös tavallisia vaatekaapin kulmakiviä, kuten t-paitoja. Välillä on päiviä, jolloin paljetit hiertävät ja kaipaa pehmeää ja huomaamatonta asua. Erikoisten vaatteiden ja asukokonaisuuksien miettiminen vie yllättävän paljon ajatustyötä. 

Sen sijaan klassiset ja helposti yhdisteltävät vaatekappaleet ovat helppoja ja vapauttavat ajatukset muuhun.

Esimerkiksi siihen, miten hyvältä näytän klassisissa, hyvin istuvissa farkuissa ja valkoisessa t-paidassa. Ne päälläni istun loputtoman lämpimissä kesäilloissa terasseilla ja puistoissa, syön pizzaa ja siemailen virvoitusjuomia klassisesta pienestä lasipullosta. Kenties myös tilkka tai tonkka viiniä kyytipojaksi. Niinä iltoina tuntuu siltä, että kaikki on ikuisesti hyvin ja jokainen käänne voi viedä vain entistä huimempaan seikkailuun. 


You Might Also Like

0 kommenttia