Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Etsimättä löytynyt mainio kalenteri (+arvonta!)

Ah, se on täällä taas! Jokavuotinen loppuvuoden stressitekijä ja ahdistuksen aiheuttaja. Enkä nyt puhu joulusta, joulu tulee, on ja menee...


Ah, se on täällä taas! Jokavuotinen loppuvuoden stressitekijä ja ahdistuksen aiheuttaja. Enkä nyt puhu joulusta, joulu tulee, on ja menee, vaikket tekisi mitään.

Puhun tietenkin tulevan vuoden kalenterin etsinnästä. Se on nimittäin joka vuosi yhtä ärsyttävää: kalenterimarkkinat tunnutaan suuntaavan joka vuosi aivan erilaisille mieltymyksille kuin minun. Tilannetta ei tietenkään auta sekään, että etsin kalenteria yleensä vasta vuodenvaihteen jälkeen eli myöhässä.

Saatan kuulostaa liian vaativalta, vaikken oikeasti edes toivo paljoa. Haluan, että kalenteri on viehättävä. Paperin tulee olla laadukasta ja karheaa, ei läpikuultavaa ja liukaspintaista kuten monesti on. Kalenterin pitää olla järkevänmuotoinen ja riittävän suuri. Ei mikään valokuva-albumi tai värikuvitettu perheraamattu, mutta riittävän suuri, jotta siihen on helppo kirjoittaa ja sitä voi vaivatta selailla. Kalenteripohjan sisäsivuilla pitää olla kalenterin tyyliin sopiva, ei siis rumaa ja valmista kalenteripohjaa, jolla moni kansistaan kaunis kalenteri on vuosien aikana pilattu. Ne näyttävät virastokaavakkeilta, eikä ainakaan minun elämäni ole virastokaavake. Kalenteria käyttää käytännössä päivittäin, jopa useita kertoja päivässä. Kalenteri menee mielessäni samaan kategoriaan kuin alusvaatteet tai narisevat saranat: niiden ärsyttävyyttä ei välttämättä tiedosta, mutta silti ärsyttää. Sitten tilanteen yhtäkkiä korjaantuessa huomaa mielenkin kummasti kevenevän. Ei ne suuret, vaan pienet asiat.

Olen myös ehdottomasti paperikalenterin käyttäjä. Puhelimen kalenteriin ei voi sotkea ja luonnostella, tuhertaa ja nyhertää. Ei voi kirjoittaa koko aukeaman yli olevansa Nizzassa, ei piirtää skumppalaseja ja palmuja. Ja mikä tärkeintä, paperikalenterin muistia ei tyhjennä vahingossa – puhelimella tein sen kerran vuonna 2007 enkä aio ottaa tällaista riskiä enää koskaan.


Tänä vuonna kalenterin etsintäni taisi kuitenkin ratketa ennen kuin ehti alkaakaan – laittamatta tikkuakaan ristiin! Siispä vinkkaan onnestani teillekin! Lahden muotoiluinstituutin opiskelijat ovat tehneet omaa kalenteriaan 1970-luvulta saakka, ja tänä vuonna halusivat tarjota minullekin kalenterin! Ja se on kuulkaa kaunis kalenteri, kuin tyylipuhdas taideteos. Ja sitähän se onkin, taidetta.

Tämän vuoden kalenterin teemana on yö. Kalenteri sisältää 14 erilaista tarinaa yöstä valokuvasarjoina kerrottuna. Itseäni yö samaan aikaan kiehtoo ja ahdistaa. Tähtitaivas ja rauhallinen maisema on kaunis, toisaalta kelmeänlämpimät katuvalot ällöttävät (juurikin valokuvaajan silmääni). Toisaalta yö on taksikuskien työaikaa tai salaperäisiä hetkiä makuuhuoneessa. Juuri tällaista yön monipuolisuutta ja toisaalta ristiriitaisuuttakin kalenteriteos hienosti ja oivaltavasti tutkii.


Lahden muotoiluinstituutin valokuvaajien kalenteri on tehty täysin opiskelijavoimin ja kalenterin tuotot käytetään suoraan opintomatkaan. 25 euron hintaisella kalenterilla voi siis suoraan tukea suomalaista muotoilua ja taideopiskelua – sekä ilahduttaa itseään vuoden jokaisena päivänä. Kalenteri on myös painettu kierrätyspaperille Porvoossa, eli kalenterin kotimaisuus on korkealla asteella! Tilaukset ja lisätietoja kalenterista löytyy täältä.

Oman kalenterini lisäksi sain myös teille arvottavaksi kalenterin! Kerro kommenttiboksissa 10.12. klo 23 mennessä, mitä yö sinulle merkitsee. Laita mukaan myös sähköpostiosoitteesi, että saan voittajaan yhteyden.

Arvon myös Instagram-tililläni @tamankylanhomopoika yhden kalenterin! Käy seuraamassa osallistumassa myös siellä! Onnea arvontaan!

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Makee kalenteri! Itselle yö parhaimmillaan merkitsee tähtitaivasta ja revontulia, untuvamakuupussista katsellen, pahimmillaan taas omassa sängyssä pimeyttä tuijottaen, unettomuudesta kun kärsin (sisätiloissa). //Anne

  VastaaPoista
 2. Minä teen paljon yötöitä. Joten yö työtä. Yösdä on oma taikansa.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 3. Yö merkitsee pakoa päivästä. Unta joka on ehkä todellisempaa kuin hereilläolon
  todellisuus. Ehkä oikea elämämme onkin unessa? S.

  VastaaPoista
 4. Yö. Värikkäitä unia. Joskus..nykyään aikausein yöt ovat unettomia (lääkitys nääs).. Luen keskellä yötä murhia vaikka pelkäänkin pimeää...Nyt kun mietin on öistäni tulleet kovinkin levottomia....

  bikkenpilttuu at hotmil.com

  VastaaPoista