Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Täydellinen burgeri löytyy Storystä

Aina joskus olen sivunnut blogissakin aihetta täydellinen burger . Olen aina rakastanut burgereita, mutta vaatimustasoni nousi kohisten k...

Aina joskus olen sivunnut blogissakin aihetta täydellinen burger.

Olen aina rakastanut burgereita, mutta vaatimustasoni nousi kohisten kesällä 2014 lomaillessani Kööpenhaminassa. Siellä nimittäin sai kaikkialta täydellisiä burgereita. En tiennyt ravintoloista etukäteen mitään ja menin niihin täysin odotuksetta – aina kohdalle osui erinomaisia burgereita. Kaikkein parhaimman burgerin sain jossain keskustasta kauempana olevasta, vähän syrjäisestä terassiravintolasta. Palvelu oli hidasta ja tylyä, mutta se burgeri, aaaaaaaahvittujoo. Täydellinen leipä ja nyrkinkokoinen ja -muotoinen suussasulava, kevyesti paistettu jauhelihapihvi.


Se asetti laatustandardini melko korkealle. Suomessa erinomaisiin burgereihin on ollut vaikea törmätä: moni kehuttu burgerikaan ei jotenkin ole hivellyt minua samoin kuin Köpiksen burgerit.

Loppukesästä noudatin tiukasti summer bucket listiäni ja söin burgereita aina kun mahdollista. Sain ihan kohtuullisia, ihan hyviä ja oikein hyviä burgereita. Ne eivät ole aiheuttaneet jumalaista täyttymystä, jotka saavat ikään kuin itkemään onnesta suun kautta.

Taannoin pölähdimme vähän sattumien kautta Ravintola Storyyn Kampin ravintolakerrokseen. Tarkoitus oli juoda vain skumppaa, mutta tuli myös nälkä, olihan lounasaika (täytyy täsmentää, että menimme skumpalle juhlistamaan Blog Awards -ehdokkuuksiamme, muuten skumppa lounasaikaan, tai oikeastaan ennen lounasaikaa, ei ole tapana, kovin usein). Mamma Satamo sivumennen mainitsi, että paikassa on tosi hyvät burgerit. Ja eipä siinä sitten muu auttanut kuin syödä.

Ja voi luoja. Tiedättekö kun sanotaan, että sen vaan tietää kun se osuu kohdalle. Burgeri laskettiin eteeni, ja olin haltioissani heti. En ollut malttaa edes kuvata, kun oli kiire syömään. Se saattaa vähän näkyä näistä hätäisistä kuvistakin. 

Mutta siis niin. Täydellinen burger. Dinner-aikaan saatavilla on myös paahdetut perunat lisukkeeksi, mutta lounaslistalla niitä ei näkynyt. Testasin ne kuitenkin toisella kertaa käydessäni. Perunat olivat oikein oivalliset, rakastanhan kaikenlaisia perunoita samalla tavalla kuin täydellisiä burgereita. Jumalaisen burgerin rinnalla perunat kuitenkin ehkä hiukan kalpenivat: burgerin olisi voinut kruunata rapsakoilla ja upeilla ranskalaisilla, yleistyvästä paistettujen perunoiden trendistä en ole välttämättä niin kovin innoissani. Mutta hyvät olivat perunatkin, moitteen sijaa ei ole, vaan kyse on vain omasta mausta.

Yleensähän erilaisissa listauksissa paras eli ykkössija jätetään viimeiseksi, mutta olin Storyn burgerista niin innoissani, etten malttanut olla kertomatta siitä heti. Muutama burger-paikka on kuitenkin varastossa ja lukemattomia kokemattomia paikkoja vielä edessä. Kertonen burger-kokemuksistani teille kuitenkin jatkossakin, mikäli ne joitakuita kiinnostavat!

Tsekkaa myös Turun paras burgeri!


You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Mikä tästä makunautinnosta teki niin täydellisen? Pihvi? Sämpylä? Suolapitoisuus? Mausteet? Lisukkeet? Miljöö? Hinta/laatu? Majoneesi?

    VastaaPoista