Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Suomen (Turun) paras burgeri on löytynyt!

Luulin sen olevan mahdotonta, mutta vähänpä tiesin: Turusta löytyy erittäin hyvä ellei täydellinen burgeri! Kaikkihan tietävät, että Suome...

Luulin sen olevan mahdotonta, mutta vähänpä tiesin: Turusta löytyy erittäin hyvä ellei täydellinen burgeri!

Kaikkihan tietävät, että Suomen kiistatta parhaat pizzat löytyvät Turusta. Asiantuntijat tosin ovat erimielisiä siitä, mikä lukuisista ravintoloista ne parhaat pizzat tarjoilee.

Sen sijaan Turun ja vähän Suomenkin burgeritarjontaan olen ollut tyytymätön. Turusta löytyy toki Sloppy Joe, jota olen muutaman kerran käynyt testaamassa, mutta hyvistä lähtökohdista huolimatta jokin on sielläkin jäänyt puuttumaan. Yleisesti ottaen suomalaisravintolat ovat lähteneet burgeritouhuissaan aivan liian helpolle ja lyhyelle tielle: muovipussinhajuiset einessämpylät yksinkertaisesti pilaavat burgerin kuin burgerin. Toista se oli aikoinaan esimerkiksi Kööpenhaminassa, jossa sai täydellisiä burgereita paikassa kuin paikassa. Nyt toki olen seurannut kiinnostuksella Isyyspakkauksen parhaan burgerin metsästystä. Helsinki-keskeinen etsintä vain ei juuri minua ole auttanut.


Mutta kuten otsikosta ehkä voi arvailla, on nyt erinomainen burgeri löytynyt! Osallistuin viime viikolla muiden turkulaisbloggarien kanssa Foodoran järjestämälle Good Food Tourille. Tourimme huipentui Fonttiin, jossa en ole muutamaa lounasta lukuunottamatta käynytkään, ja rehellisyyden nimissä on sanottava, etten oikeastaan ole edes ajatellut paikan olevan yhtään itseni näköinen. Mutta luojan kiitos ruokakierroksemme vei meidät Fonttiin! Fontti tarjosi meille burgeriannoksensa ja siinä burgerissa kyllä tiivistyi kaikki jumalaisen burgerin elementit: täytteitä oli runsaasti mutta sopivasti, maut kohdallaan, leipä oikein hyvä ja (kuten Isyyspakkausta seuraavat osaavat jo odottaa) leipä oli oikeaoppisesti paahdettu myös sisäpinnaltaan. Ei imaise kastikkeita sisäänsä, nääs! Fontin burgeri on koottu ajatuksella ja osaamisella, mutta silti se oli hauskalla tavalla inhimillinen. Tuntui, että vastaavan pystyisi ehkä itsekin ankaralla yrittämisellä ja opettelulla tekemään. Hienoudestaan huolimatta burgeriin ei siis liittynyt tarpeetonta fine dining-hullutusta. Sen verran hieno burgeri toki oli, ettei sitä uskaltanut edes yrittää syödä käsin. Vaikka itse olenkin niin elegantti, että syön burgerini jopa kotona mieluiten veitsellä ja haarukalla.

Seurueen kasvisruokailijat saivat burgerinsa kikhernepihvillä, joka oli kuulemma oikein onnistunut sekin. Kasvismahdollisuudesta ei havaintojeni perusteella puhuta ruokalistassa mikään, mikä on kyllä hassua. Kannattaisi mainita!

Tähän loppuun vielä muutama kuva jotka todistavat minun olleen läsnä tilaisuudessa. Ruokaa ei ole syöty, jos sitä ei ole kuvattu, mutta koskaan ei ole syötyä ruokaa kuvattu.Kuvat minusta: Julius Töyrylä.

You Might Also Like

0 kommenttia