Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Helsingin makua maistelemassa

Ai että, rakastan ruokaa, viiniä, Helsinkiä, kesää ja ihmisiä (en ihan kaikkia, mutta aika monia). Eilisilta oli ihana! Eilen juhlittiin ...

Ai että, rakastan ruokaa, viiniä, Helsinkiä, kesää ja ihmisiä (en ihan kaikkia, mutta aika monia). Eilisilta oli ihana!

Eilen juhlittiin Taste of Helsinki -ruokatapahtuman avajaisia. Osallistuin tapahtumaan nyt ensimmäistä kertaa ja voi luoja, miksen ole osallistunut ennen! Loistava tapahtuma, kertakaikkiaan! Taste of Helsinki siis ruokafestari, joka esittelee Suomen parhaimpia ravintoloita kätevillä maisteluannoksilla. Maisteluannoksia ostetaan erikseen ostettavilla markoilla (yksi euro on yhden markan) ja annokset maksavat viidestä kahteentoista markkaan. Unohtaa ei sovi tietenkään myöskään juomapuolta, sillä monenlaista drinkkiä ja viiniä on niinikään edustettuna.


Ensitöikseni pistelin Grönin tartar-annoksen. Tartaria syödään ja tarjotaan näinä aikoina kaikkialla ja se on ihanaa – olen nimittäin tyystin myyty tämän herkun edessä. Grönin tartar olikin itselleni tuttu jo valmiiksi, muut ravintolat ja annokset eivät niinkään. Tulin syöneeksi esimerkiksi veripalttua, johon en tietääkseni ole koskaan ennen koskenut. Veriruuat eivät ehkä ole ihan kuuminta tai edes arkipäiväisintä hottia nykyaikana: lapsuusvuosilta tuttu verilettujen verinen maku puistattaa yhä. Passion makkaraperuna-annoksen veripaltussa ei kuitenkaan maistunut yhtään veri, vaan se oli pelkästään hyvää! Ihmeellisiä ovat asiat maailmassa. Unohtaa ei pidä myöskään monissa annoksissa käytettyä perunaa. Peruna on nimittäin tämän maailman paras ruoka-aine, jota pitäisi kaikkien syödä enemmän ja koko ajan.


Söin myös paljon kaikkea muuta, mutta jotenkin en ole nyt siinä tilassa, että osaisin ylevästi luonnehtia syömiäni annoksia.

Ruokaakin enemmän tulin sekä määrällisesti että henkisesti nauttineeksi shampanjasta ja ihanasta seurasta. Olin nimittäin kuvitellut, että muodollisesti ja virallisesti käymme avajaistilaisuudessa tsekkaamassa paikat ja kilistämässä, jonka jälkeen voikin lähteä yksinään kotiin. Vaan arvata saattaa, että ilta venyi ja venyi ja mitä pidemmälle ilta ehti, sitä hauskempaa kaikilla oli. Haluankin vielä erikseen lämpimästi siittää kiittää Emmiä, Tiiaa, Annaa ja Tommia seurasta. Erityiskiitos toki Emmille, joka auliisti lahjoitti minulle saamiaan markkoja ja Tiialle, joka vinkkasi minulle, että voisin kutsua itsenikin avajaistilaisuuteen. Ja näin teinkin - kiitos myös Taste of Helsingille, joka vastasi itsenikutsuun myöntävästi!


Loppuillasta löysin itseni köllöttelemästä pihakalustesohvalta, gin tonicit molemmissa käsissäni ilta-auringossa. Molemmilta puoliltani minulle syötettiin Porvoon jäätelötehtaan jumalaisia jäätelöitä. En tiedä mistä kyseistä tuotetta on saatavilla, mutta jos ruskistettu voi -jäätelö tulee teitä vastaan, niin syleilkää sitä kuin vanhaa ystävää. Se on nimittäin uskomaton herkku sekin.

Taste of Helsinki Kansalaistorin puistossa tänä viikonloppuna eli 18.6. asti! Aukioloajat ja käytännön systeemit tapahtuman nettisivuilla.You Might Also Like

0 kommenttia