Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kroatialainen oopperakarhu häämessuilla - 5 suosikkiani euroviisufinaalissa

Kuten kaikki tiedämme, olemme eläneet ihmiselämän kauneinta aikaa, eli euroviisuviikkoa! Euroviisuinnostukseni vaihtelee hiukan vuosittain. ...

Kuten kaikki tiedämme, olemme eläneet ihmiselämän kauneinta aikaa, eli euroviisuviikkoa! Euroviisuinnostukseni vaihtelee hiukan vuosittain. Tänä vuonna olen ollut niin sanotusti very bad gay, eli en ole seurannut viisuhommia juuri yhtään. Suomen viisukappaletta en muistanut etukäteen, enkä rehellinen ollakseni muista kyllä jälkeenpäinkään. Vaikka kappale toki kaunis onkin! Ei vain yhtään euroviisu, kuten vähän vaivana meillä Suomessa usein on ollut.

Viisufinaalia kemutellaan huomenna, joten ajattelin kuitenkin vähän kirjoitella tuntojani! Suomen viisutie ei valitettavasti kulkenut finaaliin asti, mikä on toisaalta vapauttavaa ja ihanaa: ei tarvitse edes näön vuoksi tai edes salaa hiljaa mielessään jännitellä ja tuskailla, että miten mahtaa käydä.

Tajunnanräjäyttävää ja merkillepantavaa oli se, että seksikisuttelusta ja paljaalla pinnalla viekottelusta on ainakin tämän vuoden osalta päästy! Sen sijaan tunnelma on kuin yläluokkaisemmillakin häämessuilla: edustaja toisensa perään on verhoutunut pitkiin ja peittäviin, valkoisiin iltapukuihin. Mikä on euroviisujen merkitys tulevan kauden häämuotiin? Vieläkö ehtii vaihtaa, tuskaillee moni tulevan kesän morsian. Valkoisissa esiintyminen on auttamatta tylsää, mutta käteviä kierrätysmahdollisuuksiakin on: euroviisumekkonsa saa varmasti myytyä Facebookin kirppis- tai hääryhmissä!

Kroatian Jacques Houdek. KUVA: Thomas Hanses / Eurovision.tv
Äkkiseltään arvioituna tuntuu, että tylsyys on tämän vuoden kisoissa kantava teema. Voi tietysti olla, että kyseessä on toinen toistaan päräyttävämpien ja musiikista vieraantuneiden esitysten vastavoima. Viisusirkusta on moitittu musiikista irtautumisesta, mutta rehellisyyden nimissä on toisaalta kysyttävä, että kuka kisoja katsoisi ilman överiä vyörytystä?

Toisen semifinaalin yksi ikimuistoisimmista hetkistä koettiin, kun Makedonian edustajaa kosittiin suorassa lähetyksessä. Herkkua yleisölle, mutta katkeraa touhua kaikille, jotka suunnittelevat paraikaa omaperäistä ja romanttista kosintaa. Parasta unohtaa kaikenlaiset erikoisuudet ja tunkea sormus perinteisesti kakkupalaan. Kosintaanne verrataan väistämättä euroviisuihin, ja viisukosintaa ette vain mitenkään pysty ylittämään.

Nyt jaarittelen taas liiallisuuksissa asti, joten listaanpa äkkiä vielä viisi suosikkiani lauantain finaalista!

Kroatia
Moni isompien miesten ystävä varmasti hieraisi silmiään Kroatian oopperakarhu Jacques Houdekin  ilmestyessä kuviin. Komea ilmestys hän kyllä olikin! Erityisesti lämpesin biker-nahkatakkia ja puvuntakkia yhdistävälle takille. Kappale jakoi kyllä mieltäni: kaikki osa-alueet hoituivat hienosti, mutta ihan kaikkea ei toisaalta välttämättä kannata laittaa samaan kappaleeseen.


Nathan Trent. KUVA: Eurovision.tv / YouTube
 Itävalta
Ihana Nathan Trent ja uskomattoman upea ja gay glamour lavastus. En ole ehkä rakastanut mitään koskaan niin kuin rakastin diskopallokuuta. Olenkin ilmaissut haluni vastaanottaa kuu oman kotini koristukseksi. Itsehän olen muuten viettänyt lapsuudenkesäni Itävallassa, ja se kyllä näkyy. Minun kylvämäni sato kerätään siellä nyt.

Portugali
Salvador Sobral oli samaan aikaan hämmentävä että lumoava ja täysin eri maailmasta kuin muut viisushow't. Liian suuressa takissa herkkänä ja hieman hukassaolevana laulanut edustaja herätti ihastusta ja suojeluvaistoa. Tiesikö laulaja olevansa viisulavalla? Toisaalta taas voi miettiä, voiko oikeasti kaunis ja herkkä kappale koskaan olla euroviisu? 

Alankomaat
Alankomaiden OG3NEa oli ilo kuunnella ja trio erottui edukseen torstain semifinaalissa muutenkin. Myös liikuttava taustatarina sairaasta äidistä ja poikaystävän ja isän tekemästä kappaleesta vetoavat varmasti yleisöön. Ei puutu kuin eväsleivät viisumatkalle tehnyt anoppi, niin rakastettava perheyritys olisi kasassa.

IMRI. KUVA: Andreas Putting / Eurovision.tv
Israel
Israelin kohdalla putosin tuolilta, jota ei edes ollut. Israelin edustaja IMRI oli uskomattoman kuuma ja upea ja voi miten rakastinkaan virnettä hänen kasvoillaan. Vatsanpohjassa asti tuntui kun vain vilkaisinkin. Mutta siis asia, jota haluaisin teiltä kysyä: lauloiko Israelin edustaja ollenkaan?

You Might Also Like

3 kommenttia

 1. Olen samaa mieltä Suomen biisistä: todella kaunis, mutta ainoa, mikä jäi mieleen, olivat sanat. En kerta kaikkiaan pysty muistamaan melodiaa, joten ehkä oli parempi, ettei tie kantanut finaaliin.

  Alankomailla itse laulu oli ihana, lavashow aika tavallinen. Melodia kuitenkin jäi mieleen, joten hyvä, että pääsi finaaliin. Pidin myös Itävallasta, vaikka olin jotenkin varma, että se ei finaaliin pääsisi, koska se oli tyyliltään jotenkin sellainen... en osaa sano. Hyvä, mutta ei vaikuttanut sellaiselta, joka vetoaisi äänestäjiin. Tai niin siis luulin.

  Esitykset kyllä olivat tänä vuonna hyvinhyvin "seistään-paikallaan-peittävissä-vaatteissa"-tyylisiä balladeja. Sinänsä ihan kiva, koska myötähäpeä asujen suhteen ei ollut sen vuoksi järkyttävän korkealla tasolla, mutta kieltämättä olet oikeassa, kun totesit tylsyyden olevan kantava teema. Muutama hyvä balladi on aina kiva lisämauste, mutta monta tuntia putkeen hitaita ei oikein jaksa innostaa.

  VastaaPoista
 2. Halusin kovasti pitää Kroatiasta, mutta eksyin artistin Wikipediasivulle... Se pitäminen oli sitten siinä, mies on nimetty vuoden homofoobikoksi vuonna 2006 ja toki tämän mukana kaikkia kauniita kommentteja asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämähän tosiaan olikin sitten juuri näin! Tiedotin tästä FB:ssä ja Twitterissä viisujen aikana, kun tämän huomasin. Kurja homma!

   Poista