Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Tiedossa tänä keväänä: Yksi jos toinenkin yö Anna Puun kanssa

Näinä aikoina ihan hirveän moni suosikkiartistini on julkaissut uusia levyjä ja sinkkuja! Haluaisin palavasti kirjoittaa kaikista, mutta emm...

Näinä aikoina ihan hirveän moni suosikkiartistini on julkaissut uusia levyjä ja sinkkuja! Haluaisin palavasti kirjoittaa kaikista, mutta emmää ny mikää musabloggari sentään ole, joten vähän pitää himmailla.

Mutta Anna Puun uudesta sinkusta on kyllä pakko kirjoittaa! Se on nimittäin ihana, aivan kuten Annakin.

Olen diggaroinut Anna Puuta aina ihan sairaasti ja se on johtanut esim. siihen, että olen Ruisrockissa 2008 painostanut järjestyksenvalvojaa koko iltapäiväjurrisen painostavuudellani bäkkärin portilla kunnes hän on jollain konstilla houkutellut Annan keskustelemaan kanssani. Se oli kaunis kesämuisto se.Varsinkin Annan ensimmäinen levy on vahvasti elämäni soundtrack-listalla ja toki myöhemmätkin.


Uuden Tarviin vielä yhden yön aikaa -nimisen biisin ilmestyessä olin jännittynyt. Laitoin sen soimaan (tietysti heti puolen yön jälkeen, kun se biisi tipahti Spotifyyn). Ensireaktio oli vähän pettymys: ei ole enää vanhaa Anna Puuta, ei sitä neitikesäheinää ja suloisen pientä akustista kitaraa. Että onko nyt pitänyt Annankin lähteä tälle konemusiikkihupsuttelulinjalle mitä nyt on näköjään kaikkien pakko tehdä.

Mutta sitten vain kuuntelin tarkemmin ja huomasin, että toisin kuin moni, niin Annan kohdalla muutos ei tunnu teennäiseltä. Annan kohdalla soundimaailman muutos on tyylikäs, harkittu ja artistin näköinen. Siis luonteva. Soundi on klassinen ja ilmava, ei painostava ja täyteen ahdettu, kuten mielestäni monilla nykyään on. Biisissä soi ihanasti kaikki siistit ja ihanat, Cyndi Lauperit, kasari-Kyliet ja Madonnat. On samaan aikaan uutta ja raikasta vaikka kaikuukin kolmekymmentä vuotta vanhoja fiiliksiä.

 Ja mitkä riipivän samaistuttavat sanat.

Siispä, kevään missio: muuttaa kotini tyhjäksi diskosaliksi, jossa voin yksin skumppalasi kädessä liihotella biisin tahtiin jossain läpikuultavassa sifonkikoltussa (lisää ostoslistaan: läp.kuult. sif. kolt.).

Anna Puu - Tarviin vielä yhden yön aikaa Spotifyssä

You Might Also Like

3 kommenttia

 1. mul tuli kyllä mieleen The Weeknd tosta biisistä. vois olla melkein suoraan hänen tuotannosta. Melodiat harmoniat biitit ja kaikki, löydän monta biisiä weekndin uusimmalta levyltä jossa on käytännössä samat koukut. toivoin että anna puu ois ollut vähän originaalimpi eikä lähtenyt apinoimaan kansainvälisiä artisteja niinkuin monet muut suomalaiset artistit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitto, tossahan on tosi paljon samaa esim weekendin secrets biisin kertsin ja biittien kanssa!

   Poista
  2. En ole perehtynyt Weekndiin kauheasti, mutta kävin nyt kuuntelemassa, ja onhan noissa kieltämättä samaa fiilistä. Toisaalta kuten sanottu, niin tuossa kuuluu hyvin myös kasari-Kyliet ja Madonnat. Jostain on aina fiilikset, soundit ja biitit haettu.

   Poista