Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Vimmaisia viittomia

Taannoin näin eräissä avajaisissa jollakulla tuntemattomalla kanssavieraalla käsittämättömän siistin mekon. Valkoiselle pohjalle oli painet...

Taannoin näin eräissä avajaisissa jollakulla tuntemattomalla kanssavieraalla käsittämättömän siistin mekon. Valkoiselle pohjalle oli painettu eri asennoissa olevia käsiä. Ei siis mitään halpoja emoji-digiprinttejä, vaan kauniita ja ajattoman tyylikkäästi piirrettyä kuosia.Vaikkei vaatteessa suoraan ollutkaan mitään viestiä, se oli jotenkin kirjaimellisesti sormella osoittava, hyvällä tavalla. Se vaikutti ja piirtyi lähtemättömästi mieleen. Sillä tavalla, että vielä seuraavanakin päivänä muisti, mitä ventovieraalla ihmisellä oli päällään.

Kuin ihmeen kaupalla eksyin seuraavana päivänä, toisissa avajaisissa, Vimman putiikkiin ostamaan leggingsejä. Ja sitten, aivan sattumalta, bongasin kanssa-asiakkaan käsissä jotkut vauvanpöksyt, tällä samalla käsikuosilla. Siis TÄÄ on SE kuosi onks tää TEIDÄN kuosi, hihkuin innoissani. Vielä enemmän ilahduin kun tajusin mielettömän coolin kuosin ja vaatteen olevan tosiaan suomalaisen, Suomessa ja Virossa valmistetun, vaatemerkin, eikä minkään kaukaisen mainstream-indie-vaateketjun. Että kyllä meillä Suomessakin ja se on upeaa!


Aikani ihmeteltyäni sain ilokseni kuulla, että kuosista on tulossa mekkojen ja vauvanpöksyjen lisäksi myös unisexikkäämpi t-paita-versio. Paita ei ollut vielä valikoimissa, mutta henkilökunnan edustaja kertoi iloisesti, että he lähettävät kyllä bloggarille paidan mielellään lahjaksi. Mielessäni riemuitsin sekä ilmaisesta vaatteesta että siitä, että minut tunnetaan jo täällä Ison Kirkon Suomidesign-putiikeissakin. Nimeltä mainitsematon kollegani tosin huomautti, että tunnistaminen saattoi johtua myös rinnuksissani olevasta bloggari-nimikyltistä, jonka olin aiemman tilaisuuden jälkeen unohtanut irrottaa.

Joka tapauksessa, paita saapui myöhemmin luvatusti luokseni ja onpa vain nätti! Unisexiydestä huolimatta malli ei ole itselleni ihan täydellinen, vaan inasen nafti. Tai ei edes nafti, sanoisinko että istuva, mutta kaipaisin vaatteelta ehkä hiukan enemmän väljyyttä ja kaapumaisuutta. Ehkä onesize-kokoisesta unisex-vaatteestakin voisi olla vaikka kaksi eri kokoa. Joka tapauksessa paita on ollut muutaman kerran käytössä ja olen jo varsin mieltynyt siihen. Käsiä on hauska tutkia ja ihmetellä. Eikä tuo ajoittain liian hyvä istuvuuskaan näytä sietämättömältä, jos vaatteen osaa yhdistää oikein. Se on tärkeää, sillä kuten Aamulehden ikävää ilmiötä eli tissiliivittömyyttä käsittelevässä artikkelissakin todettiin, laaksot ja kukkulat paljastuvat. No niin, se siitä, ei liity Vimman vaatteisiin mitenkään.


Joku myös tiedusteli minulta, että mitä paidan viittomat tarkoittavat. Vasta silloin tajusin, että tietysti printissä voi olla kyse viittomistakin. Päivitys 10.12. klo 23:20: Kyseessä on siis suomalaisen viittomakielen sormiaakkoset P, L, A ja Y, josta kuosi on myös saanut Play-nimensä. Kuosi on herättänyt myös kriittistä keskustelua liittyen viittomakielen kulttuuriseen omimiseen. 

Nyt vain sitten miettimään, mitä paidan kädet symboloivat. Onko kyseessä paha sormi, joka tavoittaa karkurin? Vai väkijuomaa juottava kohtalon koura? Annettu pikkusormi, joka on johtanut koko käden viemiseen? Käsi, joka kädessä kuljetaan taloon autioon? Kovemmat kädet? Käsi, joka kehtoa keinuttaa? Käsi, jonka antamalla Kirka kulkee kanssani ja näyttää tien yli pahan päivän?

Jos ei muuta, niin ainakin olen paitoineni käsittämättömän hauska. Nyt kun tämä asia on saatu käsiteltyä, niin odottakaapa vaan, kun kirjoitan saamistani leggingseistä. Niiden kuosissa ei toki ole mitään ruumiinosia, mutta tietyt ruumiinosat hieman ehkä korostuvat niissä.

Pipo: Nurmi (saatu)
Villatakki: Nomen Nescio
T-paita: VIMMA (saatu)
Housut: COS 
Kengät: Adidas
Pöhöttynyt olemus: Jumalaton elämäntyyli

You Might Also Like

6 kommenttia

  1. Noi on aakkosia. Viittomakielen aakkosia. Hieno paita kyllä =)

    VastaaPoista
  2. Sormiaakkosia joo, a, y, p, ja l toistuu eri järjestyksissä.

    VastaaPoista
  3. Jep noi on selkeitä suomen viitomakielen aakkosia :3

    VastaaPoista