Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

"Miss' sypressit tuoksuu nyt talvellakin" eli joulu Espanjassa

Huh ja puuh, bloggarin urani kärsi venähtäneen joulun vuoksi! Kävi jopa niin, että jouluaatolle ajastamani blogipostaus ei ollutkaan ajastun...

Huh ja puuh, bloggarin urani kärsi venähtäneen joulun vuoksi! Kävi jopa niin, että jouluaatolle ajastamani blogipostaus ei ollutkaan ajastunut ja julkaistunut aikanaan, vaan toivottelin täällä joulua vasta joskus paljon myöhemmin. Sitten oli kaikenlaista hässäkkää kotiinpaluun kanssa, jonka seurauksena loman rentous jäi jonnekin kaksipäiväisen lentokenttäsekoilun varrelle. Palaan lomakuulumisiin ja tähän episodiin epäilemättä vielä myöhemmin.

No, jouluahan vietetään perinteisesti loppiaiseen asti, joskus jopa Nuutinpäivään asti, eli eipä tässä kiirettä! Tässä teille muutama kuva jouluaatolta.

Joulumme kului tosiaan siis Espanjassa, ei ollut kinkkuja eikä rosolleja eikä laatikoita. Yltäkylläiset ja ihanat ruuat oli silti! Söimme joulun alla eräässä paikallisessa espanjalaisravintolassa ihanaa perunasalaattia, jota olisimme halunneet tilata joulupöytäämmekin. Se kuitenkin osoittautui uskomattoman vaivalloiseksi, joten päädyimme tekemään salaattimme itse. Paistin virkaa toimitti kokonainen kana, jonka lisäksi söimme myös juustolla ja makkaralla täytettyä leipää, johon muu seurue oli rakastunut aiemmin Portugalissa joulua viettäessään. Toki söimme myös paljon muuta, mutta juhlapöydän kruunut lienivät tässä.

Ylipäätään joulu ulkomailla oli rentoudessaan ja mutkattomuudessaan uskomaton: puolet seurueestamme lähti taksilla lähimpään hypermarkettiin, ostelimme vähän sitä sun tätä, palasimme kotiin, lepäsimme hetken, viimeistelimme joululahjat ja sillä aikaa yksi olikin saanut koko aterian käytännössä valmiiksi. Jouluostokset espanjassa olivat kyllä kokemus: kalatiski itsessään oli eksoottisine rapuineen uskomattoman laaja, mutta vielä ihanampaa oli kokea espanjalainen juhlatunnelma, kun kalatiskille jonottavat naiset aloittivat yhteislaulun, johon työntekijätkin yhtyivät. 


Kaikkein ihaninta oli kuitenkin se, että Joulupukki löysi meidät jopa Espanjasta asti! Pukkihan vieraili luonamme toki Puolassakin viime jouluna, mutta Espanjaan asti löytämisestä olin todella yllättynyt. Ja mitkä lahjat Pukki toikaan! Olin kuullut vain huhua sukan sisälle piilotetusta pienen pienestä lahjasta, joten en odottanut kovinkaan suuria lahjojen osalta. Mutta niin vain lahjakekoni oli huomattava ja täynnä ihania yllätyslahjoja. Vetivät vertoja jopa monille lapsuuden jouluille. Lahjat esittelen teille vielä tarkemmin myöhemmin, ainakin osan niistä. Uskon, että ainakin Disney-faneja lahjani kiinnostavat tänäkin vuonna.


Hartautta jouluumme toivat yhteislaulut, joiden myötä löysin Anna Järvisen tänä jouluna ilmestyneen tulkinnan Sylvian joululaulusta. Kuunnelkaa se, se on uskomattoman kaunis. Samalla tajusin, että Italiaan sijoittumisesta huolimatta Sylvian joululaulu kuvasti kauniisti myös joulua Espanjassa:

Miss' sypressit tuoksuu nyt talvellakin,
Istun oksalla uljaimman puun.
Miss' siintääpi veet, viini on vaahtovin
Ja sää aina kuin toukokuun. 


Itse aion unohtaa täysin kappaleen joululaulu-luonteen ja kuunnella sitä luultavasti ikuisesti. Tai ainakin siihen kuuluisaan Nuutinpäivään. 

You Might Also Like

0 kommenttia