Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kun suojautumiselle olisi sittenkin ollut tarvetta

Yhteistyössä F-Secure & Suomen Blogimedia  Olen ollut tyytyväinen Macin käyttäjä lähes kymmenen vuotta. Kun hankin ensimmäistä M...


Yhteistyössä F-Secure & Suomen Blogimedia 

Olen ollut tyytyväinen Macin käyttäjä lähes kymmenen vuotta. Kun hankin ensimmäistä Maciäni, tiesi vähemmän asiantuntevakin kahvipöytäkeskustelija kertoa, että nii siihenhän ei tarvii edes viruksentorjuntaa ku mäkkeihi ei oo viruksii. Koska olen aina hirveän lähdekriittinen ihminen, niin otin nämä opit tottakai kyselemättä omakseni ja uskoin, että tämä tieto ei vanhene. 

Ja niin olen porskutellut ilman viruksentorjuntaa tai muutakaan suojaa, vähän kuten elämässä muutenkin, heheh. Että virukset tai muutkaan ikävät bakteerit eivät koske minua, koska minä ja tietokoneeni olemme ikinuoria ja kuolemattomia.

 Ja välillä on sitten saanut miettiä, että miksiköhän on kallis laatukone näin hidas ja jumissa. Itselleni olen sentään ymmärtänyt ajaa virustarkistuksia säännöllisesti, sen tärkeydestä kun on puhuttu enemmän.

Kymmenen vuotta sitten tilanne on toki voinut Macinkin kohdalla olla toinen: silloin Macin käyttäjiä oikeasti taisi olla huomattavasti vähemmän. Eikä silloin taidettu lähetellä vielä edes nigerialaiskirjeitä. Siis niitä, joissa nigerialaisen kuninkaallisen perinnölle etsitään vastaanottajaa ja juuri sinut on valittu, saat miljoonia maksamalla käsittelykulut kaksituhatta dollaria meille nyt. Olisin luultavasti ollut sen verran helppo kohde, ettei minulle olisi tarvinnut lähettää edes kirjettä. Sen kun olisivat vain laittaneet miljoonat tililleni, kun rahaliikenteeni on liikkunut ilman heijastinta päin punaisia tietoliikenteen valtaväylillä. F-Secure Safen myötä myös rahaliikenteeni on paremmin turvassa. 


Viime aikoina olen kuitenkin hiukan herännyt siihen, ettei edes Macin käyttäjä ei ole enää turvassa ilman tietoturvaa, jos on koskaan ollutkaan. Tietokoneiden lisäksi nykymaailmassa ovat myös älypuhelimet ja tabletit, joiden tarve tietoturvalle tuli minulle täysin uutena tietona tänä syksynä. Siis minulle, joka kuitenkin käytän näitä kaikkia laitteita jatkuvasti ja kuvittelen olevani niiden käytössä hyvinkin etevä.

Mobiililaitteistakin kuitenkin liikkuu paljon muutakin informaatiota kuin Instagram-selfieitä ja Facebook-päivityksiä. Salasanoja, pankkitunnuksia, luottokortin numeroita, ostoksia sovelluskaupoissa. Ja eroottissävytteistä viestien- ja kuvienvaihtoa, siis joillain, itse en tietenkään harrasta. F-Secure Safe suojaa onneksi kätevästi kaikki vehkeet. Tai siis kaikki tietotekniset laitteet.

Muistan yläasteaikaisen kaverini tietäväiseen sävyyn neuvoneen, kuinka paras suojautumiskeino on se, että pitää vetoketjunsa kiinni. Tavallaan ihan hyvä, mutta aika tylsä vinkki, enkä oikeastaan koskaan tullut noudattaneeksi sitä. Ja sama se on netin käytössäkin: on aika nihkeää, jos netissä uskaltaa käydä eduskunnan ja kotikaupungin nettisivuilla, ja niilläkin varovasti mitään linkkejä klikkaamatta. Parempi siis pistää tietoturva kuntoon ja lähteä baanalle, hyödyntää kaikki mahdollisuudet.


Luojan kiitos on siis F-Secure Safen (joka on muuten kotimainen tietoturvapalvelu) kaltaisia palveluita! Tietoturvat ja muut härpäkkeet tulivat kuntoon muutamalla selkeästi ohjatulla klikkauksella.

Nyt myös teillä on erinomainen tilaisuus lähteä testaamaan F-Secure Safea! Täältä voitte käydä hankkimassa F-Secure Safen neljäksi kuukaudeksi veloituksetta. Ja mikä parasta, kokeilujakso ei velvoita mihinkään! Kampanjasivulla näkyy muuten olevan myös ihana kesäinen kuva minusta Karhupuiston lippakioskilla. Sieltäkin sai muuten napata mukaansa ilmaisen kokeiluerän suojautumisvälineitä, eikä sekään velvoittanut kuulemma mihinkään.

Mutta no niin, taas oli lipsahtaa ihan väärille urille. Menkää pistämään tietoturva-asianne kuntoon, vain hölmö jättää suojautumatta.

Muistakaa muuten käydä tsekkaamassa myös Instagramini, johon on tulossa F-Secure -aiheinen arvonta! Taitaakin olla ensimmäinen Instagram-arvontani, jännittävää meille kaikille!

You Might Also Like

0 kommenttia