Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

3 kaunista biisiä lauantaihin

Olen viime aikoina seurannut silmämunan ja korvan pyhä kombinaatio kovana Spotifyn Uudet julkaisut -listaa. Hirveän usein on tuntunut sil...


Olen viime aikoina seurannut silmämunan ja korvan pyhä kombinaatio kovana Spotifyn Uudet julkaisut -listaa. Hirveän usein on tuntunut siltä, että nykyään julkaistaan vain tyystin typeriä biisejä. Toki julkaistaankin ja luultavasti kyse on ihan vain raha-asioista: äkkiä vain miljoona Spotify-soittoa, jonka aikana voidaan tehdä seuraava biisi, jota kuunnellaan taas hetkessä miljoona kertaa ja sitten biisi jääkin unohduksiin ikiajoiksi. Tai ei tietenkään vielä voi tietää, jäävätkö unohduksiin vai eivät, mutta en jotenkin koe, että monia tämän hetken kuumia hittibiisejä varsinaisesti tehtäisi ikivihreä klassikkous mielessä.

Mutta onneksi tilanne ei ole niiiin kamala kuin voisi kuvitella, sillä uusien julkaisujen listalta löytyy aina silloin tällöin myös uusia helmiä! Esittelen tässä niistä kaksi, ja kolmantena vielä ikiaikaisen jumalaisen kaunis klassikko. Lauantain iloksi siis kolme kaunista biisiä!

1. Pimeys - Viimeinen mahdollisuus
Olen Pimeys-yhtyeen alkuhämäristä asti yrittänyt pitää yhtyeestä. Kaikki on tavallaan kohdallaan, mutta jostain syystä en vain ole syttynyt. Levyjä on tullut kaksi, ja säännöllisesti olen kuunnellut molempia. Olen sietänyt, mutta en varsinaisesti pitänyt. Ainakin kerran olen nähnyt bändin livenäkin.

Taannoin Pimeys julkaisi uuden sinkkunsa Viimeinen mahdollisuus. Sinänsä osuvasti nimetty, sillä annoin bändille todellakin viimeisen mahdollisuuden. Viimeiseen mahdollisuuteen nimittäin rakastuin aika palavasti heti ensitahdeista. Olen herkästi heikkona, jos tekstissä on intertekstuaalisia viittauksia. Viittaukset Päivänsäde ja menninkäiseen ovat toki itsestäänselviä ja helposti tunnistettavissa, mutta ovat silti osuvia ja oikeissa kohdissa.

Pimeys - Viimeinen mahdollisuus Spotifyssä

2. Ella Lymi - Poikii on
Ella Lymi oli itselleni uusi tuttavuus, vaikka Poikii on -biisin lisäksi Spotifystä löytyi toinenkin sinkku. Tunnistan hyvin biisin tunteen ja ajatuksen. Että lähtee vähän turhankin varmana toisen luota pois ajatuksella, että poikii on. Uskottelee poikien olemassaoloa sekä entiselle että vähän itselleenkin, vaikka totuus olisikin toinen. Siitähän en tietenkään tiedä mitään, sillä kato poikii on.

Ella Lymi - Poikii on Spotifyssä (menenpä siis etsimään poikia sieltä)

3. Liisa Tavi - Jäähyväiset aseille
Liisa Tavi ei suinkaan ole uusi tuttavuus, ei musiikkimaailmalle eikä itsellenikään, mutta enemmän olen hänen tuotantoonsa tutustunut vasta tänä kesänä. Jäähyväiset aseille on alunperin niinikään hienon Kollaa kestää -yhtyeen, mutta omaan samanaikaisesti sekä ylevään ja syvälliseen sieluni maisemaan Tavin tulkinta istuu alkuperäistä paremmin. Pienuudessa on voimaa, ja erityisen kauniisti se voima soi pimenevissä alkusyksyn illoissa. Suositellaan nautittavaksi viinilasin (tai -pullon), kynttilöiden ja yhteislaulun kera. Ainakin Ydintalvipuutarhan viimeiseltä kerralta jäi kaunis muisto, kun tämä soi. Oli valoja ja viiniä, mutta ainoa laulaja taisin olla.

Liisa Tavi - Jäähyväiset aseille Spotifyssä

You Might Also Like

0 kommenttia