Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Täytyy olla mielipide, ei saa olla passiivinen – #KYLLÄ KOMMENTOIN

Viikonloppuna jorasin Turun yössä Antti Tuiskun En kommentoi -biisiä. Biisi on hyvin jorattava ja Antti Tuisku ihana, mutta biisin teksti ny...

Viikonloppuna jorasin Turun yössä Antti Tuiskun En kommentoi-biisiä. Biisi on hyvin jorattava ja Antti Tuisku ihana, mutta biisin teksti nyppii itseäni koko ajan enemmän.

Kun maailma tuntuu menevän koko ajan hullummaksi, on kohtuullisen perseestä lietsoa passiivista virran mukana lipumista, ilman että seuraa, tietää tai kommentoi mitenkään ympäröivää maailmaa.

Ylipäätään biisin tekstin ei-kommentoitavien asioiden lista on musta typerä. On täysin eri asia olla kommentoimatta orgasmia tai painisiko tota mimmii nurkassa kuin kommentoida Timo Soinia tai armeijaa. Pantavat mimmit nurkassa kun ovat ikään kuin yksityisasioita, Timo Soini ja muu yhteiskunnallinen keskustelu taas ei.

Tottakai Suomi on täynnä hyvinkin teräviä ja valppaita muusikoita. Silti on saatanan nihkeää, että on erityisen kova biisin aihe olla kommentoimatta. 


Mitenkään Tuiskua väheksymättä voi toki olla parempikin, ettei Tuisku kommentoi. Jos ei kerran ole mitään älyllistä, kuten mielipidettä, annettavana keskusteluun. Mutta kuten joku jossain päin internettiä kirjoitti (en nyt mitenkään löydä linkkiä vaikka kaikki potentiaaliset FB-profiilit etsinkin läpi), olisi toivottavaa ja tarpeellista, että supertähdet (tekstissä esimerkkinä Beyonce) käyttäisivät näkyvyyttään ja seuraajalaumojaan johonkin muuhunkin kuin itsensä ja oman erinomaisuutensa herutteluun. Hyvä tilaisuus ja mahdollisuuksia vaikka mihin olisi.

Toivottavaa olisi ainakin, ettei näkyvyyttään käytä siihen, että kaikki passivoituvat eikä kukaan kommentoi. Ku ei anatudekaa ni ei mekää sit häshtägyolo. Ja joojoo, sehän on vaan kreisi bailubiisi, ei oo niin vakavaa. Kännissä ja läpällä on jo aika nähty, nyt olisi saumaa muulle.

Itse ainakin koin jonkinlaisen herätyksen. Olen viime aikoina väsähtänyt enkä ole jaksanut olla kovin tarkkana porkkana. Se on paha. Nyt täytyy ryhdistäytyä. Täytyy olla mielipide, ei saa olla passiivinen.


#KYLLÄKOMMENTOIN

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Kiitti tästä. Tykkään tosta biisistä, mut siltikin. Kattoo miten jokin Sebu Tynkkynen lyö seksuaalivähemmistöjen oikeuksilla muslimien oikeutta elää suomessa... Oksettavaa ja tekopyhää (persut ja homojen oikeudet, sallikaa mun nauraa.)

  Pitää sanoo sillon kun on mahdollisuus, kun se ei aiheuta itselle hengenvaaraa. Useille julkkiksille ei aiheuta.

  Tykkään kyllä kun blogis yhistää kevyttä
  Ja painavampaa. <3

  M.

  VastaaPoista
 2. Mä oon ehkä osittain erimieltä. Nykyään eletään sosiaalisten identiteettien kertakäyttökulttuuria, joka on mun omasta mielestä todella vahingollista nuorille. Haen tällä sosiaalisella kertakäyttökulttuurilla sitä, että identiteettiä saatetaan vaihtaa todella useinkin. Viime viikolla oltiin kasvissyöjiä, nyt feministejä, ens viikolla natseja, ihan kärjistetysti sanoen. Näillä identiteeteillä ei ole niin vahvaa pohjaa kuin pitäisi olla. Tämä näkyy siis ihan nuorissa ja myös aikuisissa, eli ei voida syyttää nuoruusiän kuohuntaa.

  Teknologia ja some on kehittynyt viime aikoina todella paljon, mutta täytyy hyväksyä se, ettei ihminen ole kovinkaan paljoa. Ihminen tarvitsee hengahdystaukoa identiteetin kertäkäyttöisyydestä, teknologiasta, rooleista, virtuaalivuorovaikutuksesta yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan nuoret on kokeillut ja etsinyt itseään. Some voi antaa siihen enemmän mahdollisuuksia, mutta vaikee uskoa että nyt olisi identiteeteissä enemmän "kertakayttökulttuuria". Menee enemmän siihen, ennen oli paremmin-haaveiluun tollanen?

   Lisäksi en keksi miten toi liittyy Tuiskuun?

   Poista
 3. Itse olen ymmärtänyt tekstin ennemminkin niin, että julkisuuden henkilöltä voidaan pyytää kommenttia ihan mihin tahansa- olipa kyseessä sitten se juhannus, Timo Soini tai seksielämä. Periaatteessahan julkisuuden henkilö tekee kuitenkin vain työtään- tässä tapauksessa Antti Tuisku esiintyvänä artistina. On toki hyvä, että osa hyödyntää oman julkisuusarvonsa ja ottaa kantaa asioihin jne. mutta ei julkisuuden henkilö ole silti velvoitettu puhumaan mistään muusta kuin omasta työstään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toki näinkin! Enkä suinkaan odota, että Tuisku tai kukaan muukaan olisi kommentoimassa ihan mitä tahansa.

   Tuntuu vaan typerältä ja nimenomaan yleisesti passivoitumista lietsovalta tehdä erikseen oikein biisi siitä kuinka en muuten kommentoi mitään.

   Poista
  2. No joo, toisaalta biisissä on mielestäni vahvemmin esillä ristiriita kuin passiivisuuteen kannustaminen. Tavallaan itse koen sanoman niin, että tekisi olla mieli avaamatta suuta, muttei se ole varsinaisesti toivottava tila. Eli suoraan siihen passiivisuuteen ei voida kannustaakaan ja pitäisi löytyä mielipide myös sellaisista asioista, joihin liittyen sitä ei välttämättä ole.

   Poista