Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

En odottanut juhannukselta mitään, mutta sain kaiken plus mielenrauhan

Varmaan jo se, että juhannukseen sisältyi Siltsu, kertoo juhannuksen olleen best. Mutta vielä enemmän juhannukselle teki se, mitä siinä ei o...

Varmaan jo se, että juhannukseen sisältyi Siltsu, kertoo juhannuksen olleen best. Mutta vielä enemmän juhannukselle teki se, mitä siinä ei ollut. Juhannuksenviettoon ei nimittäin kuulunut lainkaan suunnitelmia tai vaatimuksia. Toki viettopaikka ja -aika oli sovittu, mutta mitään muuta oikeastaan ei. Edeltävänä päivänä käytiin ruokaostoksilla, ostoslista tehtiin matkalla kauppaan. Matkaseurue täydentyi vielä yhdellä suunnilleen tuntia ennen lähtöä.

Varsinkin juhannuspäivä soljui ihanasti omalla painollaan. Muistettiin, että juhannushalkohan meidän piti leipoa. Ja  niin juu, huvimajaankin voisi mennä viettämään iltaa. Kokkoa ei muuten muistettu tehdä, tehdäänks nyt heti. Tähän sopis muuten tosi hyvin yhteislaulu - ihantottame tulimme kapakasta kai hiukkasen horjuen oli lähtömaljoja juotu ja yö oli ihmeellinen - mä arvasin että sä alat laulaa heti tota.


Nuotiopuiden loppuessa muistettiin hävittämistään odottavat vanhat kirjat ja paperit. Sitten laulettiin Ruoste, koska mitä muutakaan olisi voinut tehdä, koska minä kerään kaiken pihalle esiin ja poltan kirjat ja paperit. Huonekalut saivat toistaiseksi jäädä, muistoja ehkä symbolisesti saatoimme hieman savustaa.Ja kun hehkuvareunaisten mustien liuskojen keko alkoi näyttää uhkaavalta eikä enää yhtään mielekkäältä, tuli puheeksi saunominen. Että jos aamulla sitten kun on jo näin myöhä. Ja heti perään tuli mieleen, että yhdeltätoista ei juhannusyönä ole millään muotoa myöhään ja aamulla voisi kyllä saunomisen sijaan nukkuakin, joten saunottiin vielä iltapuhteeksi.

Saunan päälle ruokittiin hyttysiä saunapuhtaita ihmisiä suviyössä -teemaisella photoshootilla. Mikäs se sellainen juhannus on, johon ei pientä alastomuutta julkisella paikalla kuulu.


Eilen kotiin palatessa hiipi mieleen kaihertava haikeus ja lähtemisen harmi. Teoriassa kun olisi niin helppoa ja mukavaa jäädä ikiajoiksi majataloon, ehtymättömien ruoka- ja juomavarantojen äärelle kauniin luonnon keskelle. Ei vaivaa ihmiset, ei työt, ei suunnitelmat ja suunnittelemattomuudet, kun voisi vain keventyä.

Juhannus toimi suunnittelematta kauhean hyvin ja rauhoitti mieltä. Olen ollut jotenkin rauhaton sen suhteen, ettei millään elämän osa-alueella tapahdu mitään ja elämä menee hukkaan odotellessa ura- ja ihmissuhdenäkymiä. Juhannuksena konkretisoitui se, mitä kaikki ovat minulle ikuisuuden jankuttaneet: koskaan ei tiedä mitä tapahtuu ja muutos tulee yleensä ihan yhtäkkiä.

Kuulostaahan se murheen alhossa helvetin ärsyttävältä, mutta niin tosiasioilla on tapana tehdä.

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Oi! Sepä oli rattoisa juhannus; hauskaa yhdessäoloa, ei stressiä.

    VastaaPoista