Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Lipua ohi kesän sitä kohti mennessä

Viime viikonloppuna seilasin halki Itämeren. Se on jylhä ilmaisu Ruotsinlaivalle, olen jylhän ilmaisun ystävä. Mennessä ohitimme tärkeitä tu...

Viime viikonloppuna seilasin halki Itämeren. Se on jylhä ilmaisu Ruotsinlaivalle, olen jylhän ilmaisun ystävä. Mennessä ohitimme tärkeitä turkulaisia kesämaisemia: ensin Ruissalon telakan, jossa juhlin viime kesänä ja juhlin ensi kesänä ihanilla H2Ö-festivaaleilla. Viime kesän kekkereistä en monestakaan syystä muista ihan kauheasti, lähinnä Ruger Hauerin ja varsinkin Paperi T:n, jota katselin kaukaa ja kuvittelin hulmuavien hiusten ylettyvän suunnilleen luokseni. Pian sen jälkeen ohitimme Ruissalon kansanpuiston, jossa järjestetään tietysti Ruisrock. Tohon laituriin tulee median vesibussi, ai kauhee nyt on kyl just sen näkönen tilanne ett toi lapsi putoaa portaita kohta mereen ja iskä vaan kuvaa ruotsinlaivaa, suunnillee tossa kohtaa seisoin Kaija Koon keikalla ja kengät kastui. Siinä minä livuin kesän kohokohtien ohi vaikka ne ovat vasta edessä.Paluupäivän aamuna heräilin kirkkaaseen auringonpaisteeseen ja kurkistelin silmäluomien ja verhojen raosta ulos. Meri oli uskomattoman kirkas, yhtä saatanan heijastinta koko pinta. Rantaviivaa, tai mitä lie rannikkoa se nyt on, reunusti vaihteleva usva. Välillä oli yhtä sankkaa pilveä, välillä vain taianomaista taikapilveä, vähän niinkuin niissä taidevalokuvissa, joita somessa taannoin linkiteltiin. Joissa taiteilija oli luonut pilviä erilaisiin tiloihin. Tavallaan tosi hyvä idea, mutta jotenkin vaikutti luonnon keskellä koettuna maagisemmalta kuin valokuvassa internetissä.

Eilen taas söin ihanan ja annoskooltaan liioitellun lounaan (kievin kanaa, paras Unican ruoka heti kaalikääryleiden jälkeen) ja lounaan päälle vielä vohvelikahvit. Kesken kahvittelun sain kutsun torikahville. Sovin tapaamisen keskelle Kauppatoria. Lähestyessäni tapaamispaikkaa koin jännittävän efektin. Näin jo kaukaa, että keskellä toria todellakin seisoo ystäväni. Hämmennystä herätti se, että ystävä oli täysin eri kuin se, jonka kanssa kahvittelut olin sopinut. Kelasin jo erilaisia vaihtoehtoja mielessäni. Onko puhelimeni voinut seota ja sekoittaa yhteystietojen nimet? Jos näin, miten toinen ystäväni olisi voinut osata kiusaantumatta vastata "oikein" kiusallisiin inside-vitsiviesteihin? Ovatko nämä sittenkin sokkotreffit? Miksi minulle ja ystävälleni on järjestetty sokkotreffit?

Lopulta tilanne laukesi siten, että lähestyessäni maailman kolmiulotteisuus ja erilaisten objektien mahdollisuudet asettua toistensa eteen, taakse tai viereen katsontakulmasta riippuen paljasti myös kahvittelukaverini olevan läsnä. Hän vain oli sattunut asemoitumaan niin, etten suin surminkaan kyennyt häntä erilaisten esteiden takaa näkemään. Niin kutsuttu väärä ystäväni oli sattunut tupsahtamaan paikalle. Niin me sitten kolmisin kahvittelimme torilla Nieto'sissa, tosi kiva torikahvila-auto, suosittelen Turun torilla asioiville vahvasti!

 

Tämän kylän homopoika 8.5. alkaen osoitteessa
www.tamankylanhomopoika.fi

You Might Also Like

0 kommenttia