Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Liityin pallopaitaisten miesten jatkumoon

Kuvittelitte ehkä, että olisin hankkinut jonkun futispaidan, mutta ei nyt sentään liioitella. Kirjoitinkin jo aiemmin, kuinka haluaisin M...

Kuvittelitte ehkä, että olisin hankkinut jonkun futispaidan, mutta ei nyt sentään liioitella.

Kirjoitinkin jo aiemmin, kuinka haluaisin Marimekon pallopaidan. Sitten kirjoitin, että ostin Helsingin reissulla jotain Marimekosta. Kukaan ei varmasti arvannut, että mitä.

Juu, pallopaitahan se. En seuralaiseni kanssa tietenkään tietoisesti mennyt ostamaan pallopaitaa, vaikka paidasta kyllä liikkeeseen mennessä puhuttiinkin. Ihastelimme kaikessa rauhassa kevätuutuuksia ja vanhoja uutuuksia. On muuten oikeasti ihania, kertakaikkiaan!

Sitten näin pallopaitoja hyllyssä. Tos niit nyt ois, supisin seuralaiselleni. Jos mä äkkii vilkasen, mietin ja äkkiä vilkaisin. Salamana oli myyjä vieressäni. Löytyyks kokoa ja oikeaa kuosia, hyväntuulinen myyjä kysyi. Siis voitteko kuvitella, kysyi aivan kuin olisi aivan arkipäiväinen asia, että mies hypistelee haaveilevan näköisenä naistenvaatteita. Jutustelimme pallopaidasta ja mainitsin ihastuneeni paitaan lopullisesti Jani Toivolan päällä. Myyjä luetteli Toivolan lisäksi listan julkisuudenhenkilöistä, jotka käyttävät (ja ostavat juuri tästä liikkeestä) pallopaitoja. Ihana liittyä osaksi tätä jatkumoa! Sääli, ettei myyjä tainnut tietää kenen kanssa puhui. Olenhan sentään melko merkittävä henkilö itsekin. Ja hirveän hauska ja vitsikäs, ennenkaikkea.


Eksyin eri kokoisten paitojen kanssa sovituskoppiin ja aikani siinä pähkäilin sopivan koon kanssa. Tätä toimitusta kävi seuraamassa ja pohtimassa ensimmäisen myyjän lisäksi kaksi muuta myyjää, aivan yhtä ystävällisiä ja erinomaisia asiakaspalvelijoita kuin ensimmäisenäkin paita-asiani kanssa toiminut.

Lopulta päädyin ratkaisuun kokoasian kanssa. Vielä kassallakin paidan kanssa askarreltiin, hihassa oli jokin olemattoman pieni nirhauma, ja myyjä kipaisi varastoon vaihtamaan paitaa priimakuntoiseen. Itse en olisi nirhaumaa luultavasti koskaan edes huomannut, mutta mitä oivallisin palvelu silti. Ilokseni huomasin, että Marimekossakin on opittu se, mikä ulkomailla ja ulkomaisissa vähän paremmissa liikkeissä on osattu jo vuosia: vaate kuuluu kääriä silkkipaperiin ennen paperikassiin sujauttamista. En tiedä miksi niin tehdään, mutta mielestäni se on hienostunut ja ostotoimenpidettä juhlavoittava ele. Siinä tuntee itsensä erityiseksi. Ja silkkipaperin voi kätevästi säästää ja käyttää myöhemmin vaikka jouluaskarteluihin!


Paita sai kehuja heti, joskin sain myös kuulla näyttäväni kuvataideopettajalta. Opettaja-kommentti tosin tuli opettajaihmiseltä, eli senkin oli oltava kehu! Käytännön kokeiluissa olen myös huomannut, että paita ei tosiaan ole pintaanuoleva ladyfit, vaan helma kevyesti levenee alaspäin. Täydellinen ruokavauvojen (ja miksei oikeidenkin vauvojen) peittämiseen! Erinomainen luottovaate sushibuffetteihin, ruotsinlaivabuffetteihin, lounasbuffetteihin, kakkubuffetteihin, mitämuitabuffettejanytikinäonkaanbuffetteihin, oikeastaan mihin vaan.

Kotona tutkiessani huomasin, että paidan valmistusmaakaan ei ole Viroa kauempana. Iloinen yllätys! Ihana paita, ihana Marimekko! Jippii!

Ja kun Marimekosta on kyse, niin kuvatkin nappasi tietysti Mari, kukas muukaan. Kiitos!You Might Also Like

0 kommenttia