Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Ilmastotieteen erikoisasiantuntijan kesävaatehaaveet

Kevät ehti viimein Turkuunkin! Perjantaina kevätsää lämmitti jo pääkaupunkiseudulla, jossa työasioissa liikuin, mutta Turkuun kevätauringoks...

Kevät ehti viimein Turkuunkin! Perjantaina kevätsää lämmitti jo pääkaupunkiseudulla, jossa työasioissa liikuin, mutta Turkuun kevätauringoksikin kutsuttu hämmentävä valoilmiö ehti vasta lauantaiksi. Ja tänään on taas jo poissa, jossain harmauden takana. Kevät on nyt kuitenkin aloitettu, pikkukoirat kiipivät ikkunalaudoille auringonsäteisiin, linnut laulavat ja tennarit kastuvat. Kastua ei voi, jos olisi loputon pakkanen, eli toisinsanoen kastuminen vaatii sen, että on märkää ja näinollen plussan puolella. Eli lämmintä. Ette varmaan itse tienneet, mutta minä olenkin mestari klimatologian saralla eli voin kertoo.


Mutta eilen oli hyvä! Villistä perjantaista (heräsin lauantaihin täysissä pukeissa naama vasten päiväpeittoa) huolimatta pääsin lauantaina reippaasti liikkeelle ja pyörin iltapäivän toimittamassa toimettomuutta ympäri keskustaa. Näin suunnilleen kaikki kaupungin vaatekaupat, siis oh my god millaisia releitä on nyt tarjolla varsinkin naisille. Todella erikoisella tavalla kauden muoti yhdistää sekä 1970- että 1990-luvun. Ihan kreisee! Kaikki ne leveät lahkeet ja nyöriviritykset paitojen kyljissä, huhuh! Tajusin myös, että ysärimuoti ei suinkaan tule kaikille kauhistuksena: on kasvanut uusi sukupolvi, joka ei ole ollut näkemässä kaikkea sitä, mihin me 90-luvulla tai sitä ennen syntyneet emme todellakaan ole vielä valmiita. Heidän silmiinsä ysäri voi näyttää ihan hyvältä ja kokeilemisen arvoiselta. Onnea vain heille tähän tulevaan kauteen.


Itse jonkinasteisena muotijumalana suuntaan katseeni (allaoleva kuva) yli tämän ysärin ja haaveilen erilaisista viitoista ja kaavuista joihin pukeutua. Kaikenlaisia synkkiä hevirock-viittoja ja kauhtanoita onkin tarjolla, mutta itse haluan ilmavia ja keveitä, lakanamaisia kaapuja. Ja sitten sellaisen ratsastin läpi yön halki preerian -tyyppisen villaviitan, jonka voin pukea kesäiltoina, sitten kun lämpötila laskee vain kahteenkymmeneen asteeseen. Tällaisia kesälämpöjä suunnittelin tulevalle kesälle, klimatologian erikoisasiantuntijuuteni kun jo tuossa tekstin alussa toin esiin.


You Might Also Like

0 kommenttia