Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Halvalla tropiikin lämpöön

En toki varmasti ole haaveineni yksin, mutta tässä talven aikana olen kokenut hillitöntä himoa päästä johonkin lämpimään. Ihan sama oisko tr...

En toki varmasti ole haaveineni yksin, mutta tässä talven aikana olen kokenut hillitöntä himoa päästä johonkin lämpimään. Ihan sama oisko trooppista, subtrooppista vai välimerellistä, niin jonnekin kuumaan halajaa mieleni.

Valitettavasti viidakkolomasta voi nyt vain haaveilla, mutta onneksi keksin keinon ikään kuin vahvistaa mielikuvaharjoitteitani! Turun Ruissalosta nimittäin löytyy kasvitieteellinen puutarha, jonne teimme ekstempore-ekskursion alkuvuodesta. Mikä ihana paikka!


Monta kasvihuonetta täynnä erilaisia ihan oikeasti hyvin kiehtovia kasveja. Jonkun kasvin latinankielinen nimi on dictyosperma, mikä tietysti hihityttää asiantuntevaa tutkijaa. Jotkut kasvit houkuttelevat koskemaan. Joku näyttää sukupuolielimeltä, ja mikä pahinta, joku näyttää vieläpä hyvin vakavasti sairastuneelta elimeltä. Joissain on piikkejä, näppylöitä ja jotkut vain puistattavat. Biodiversiteetti eli lajien skaala on mieletön!

Yhdestä kasvihuoneesta löytyy muuten myös karppiallas. Ei siis karppaajille uintimahdollisuutta (olit kuitenkin jo riisumassa uimahoususilleen, mää näin) vaan allas täynnä koikarppeja. Hervottomat mötkylät tönivät toisiaan, käyvät kurkkimassa pinnassa ja ovat hurjan jänniä seurattavia. Myös lintuja ja kilpikonna asuu kasvihuoneessa.
Lisäksi kasvihuoneissa on tietysti kasveille sopiva lämpö ja kosteus, löytyy välimerellistä ja löytyy trooppista. Sinne vain valitsemaan itseä miellyttävin lämpötila ja kuvittelemaan olevansa ulkomailla.

Kasvihuoneet ovat avoinna joka päivä 10-16. Aikuisilta pääsymaksu on 6 euroa, lapsilta, opiskelijoilta ja eläkeläisiltä 4 euroa. Perhe (max. 2 aikuista sekä 7-18-vuotiaat lapset ja nuoret) 15 euroa. Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Lisäinfoa Kasvitieteellisestä puutarhasta paikan omilta sivuilta.


You Might Also Like

0 kommenttia