Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Saamelaislesboja ja transpainijoita – HLBTIQ-leffatärpit DocPointiin

Dokumenttielokuvafestari DocPoint lähestyy! Ohjelmassa on tänäkin vuonna useita HLBTIQ-teemaisia dokumentteja. Spárruoaban ( Minä ja pikk...

Dokumenttielokuvafestari DocPoint lähestyy! Ohjelmassa on tänäkin vuonna useita HLBTIQ-teemaisia dokumentteja.

Spárruoaban (Minä ja pikkusiskoni): Suvi Westin (tunnettu mm. Märät säpikkäät -ohjelmasta) dokumentti käsittelee suvaitsevaisuutta saamelaisyhteisössä ja erityisesti asenteita seksuaalivähemmistöihin Westin sisaren lesbouden kautta. Leffassa nähdään myös muun muassa Linnan juhlissa huomiota herättänyt Pauliina Feodoroff, joka on tehnyt saamelaisaiheen ylipäänsä ajankohtaiseksi. Dokumentti tulee ensi-iltaan DocPointissa ja herättää varmasti paljon kiinnostusta.

Misfits: Dokkarissa tutustutaan kolmeen nuoreen seksuaali- tai sukupuolivähemmistön edustajaan USA:n raamattuvyöhykkeellä. Jannik Splidsboelin dokumentti antaa nuorten puhua itse, eikä elokuvassa anneta tilaa taantuneelle vihapuheelle.

Call Me Marianna: Dokumentti kertoo puolalaisesta transnaisesta Mariannasta. Paljon keskitytään Mariannan suhteeseen vanhempiinsa: hän joutuu esimerkiksi haastamaan vanhempansa oikeuteen, jotta saa virallisesti naisen paperit.

Spandex Sapiens: Oskari Pastilan Spandex Sapiens kertoo Kanadasta Suomeen muuttaneesta show-painija Michael ”StarBuck” Majalahdesta. Majalahti perustaa Suomeen showpainiorganisaation, johon liittyy myös transsukupuolinen Jessica Love. Elokuvassa keskitytään kahden painijan välisiin jännitteisiin. Vääntöä käydään sekä fyysisesti että henkisesti: Majalahti kun on hyvin konservatiivisista ja homofobisista lähtökohdista. Ennakkomakua dokumentista löytyy Disco Ensemblen musiikkivideosta.
DocPoint Helsingissä 25.-31.1.2016. Lisätietoa täältä.

You Might Also Like

0 kommenttia