Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Laiska, tyhmä ja saamaton

Uusi vuosi ja uudet kujeet, niin ainakin toivon. On oltava. Pakko, viime vuotista rataa ei jaksa toista kierrosta. Kymmenisen vuotta sitte...

Uusi vuosi ja uudet kujeet, niin ainakin toivon. On oltava. Pakko, viime vuotista rataa ei jaksa toista kierrosta.

Kymmenisen vuotta sitten ilmestyi Zen Cafén Laiska, tyhmä ja saamaton. Levy nyt kertoo lähinnä masennuksesta, ahdistuksesta, holtittomasta seksuaalielämästä ja liiallisesta dokaamisesta, mutta silti kuvittelin sivistyneenä 15-vuotiaana, että kyllä tässä minun, maalla jumissaolevan 15-vuotiaan, elämästä puhutaan.
No, nyt kymmenen vuotta myöhemmin päädyin taas kuuntelemaan levyä. Olen viime viikkoina kuunnellut levyä oikeastaan hyvinkin paljon, jatkuvalla toistolla. Hillittömän hyvä levy yhä ja nyt voin oikeastaan sanoa, että omasta elämästäni tässä oikeasti lauletaan. Ehkä kymmenen vuoden päästä voin taas silitellä mennyttä itseäni päähän, että voi voi kun et mitään tiennyt. Mutta silti. Lyriikoista voisi koota bingolaudan ja huutaa bingo hetkessä, että oltu siellä ja tehty niin. Mutta kuitenkin.


Moni biisi on myös kymmenessä vuodessa saanut mielessäni vähän laajempia ulottuvuuksia: Tahdon halvan naisen ei enää kerrokaan pelkästä helpon pesän metsästyksestä, vaan pitkän parisuhteen piristyksestä. Niin se elämänkokemus ja näköalan laajeneminen muuttaa, kutsuvat sitä kai aikuisuudeksi. Muuttuneista tulkinnoista huolimatta levy kertoo menneestä vuodesta ja elämästäni. Elämästä, jota nyt voisin pyrkiä kohentamaan ja fiksaamaan niin, että alkava vuosi menisi vähän eri urilla kuin mennyt vuosi.

Ja kun uudesta vuodesta puhutaan, niin levykin tietysti alkaa Uudenvuodenpäivä-nimisellä kappaleella. Oikeastaan jokainen rivi voisi olla omakin lupaukseni tai päätökseni. Ehkä vähän onkin. Saa nähdä kuinka käy, mutta valoisampiin suuntiin pyyhältäminen tuskin on pahitteeksi.

Zen Cafen Laiska, tyhmä ja saamaton Spotifyssä. Pankaa merkille kannen sateenkaari.

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Zen Café Laiska on upea suomalainen musiikkiryhmä, joka todella osaa luoda unohtumatonta musiikkia. Heidän ainutlaatuisessa soundissaan yhdistyvät erilaiset genret, kuten rock, pop ja folk, ja tuloksena on todella dynaaminen ja mukaansatempaava musiikkielämys.

    Se, mikä erottaa Zen Café Laiskan muista musiikkiryhmistä, on heidän poikkeuksellinen lauluntekonsa. Heidän sanoituksensa ovat harkittuja ja itsetutkiskelevia, ja usein he tutkivat syviä teemoja ja tunteita rehellisesti ja haavoittuvasti. Heidän musiikkiaan kuunnellessa tuntuu kuin joutuisi matkalle läpi ihmiskokemuksen kaikkine iloineen, suruineen ja monimutkaisuuksineen.

    Mutta Zen Café Laiskan musiikista tekevät niin erikoista muutkin kuin sanoitukset - yhtä vaikuttavaa on myös instrumentaatio. Yhtyeen jäsenet ovat kaikki uskomattoman lahjakkaita muusikoita, joilla on hyvä sävelkorva ja syvä ymmärrys siitä, miten luoda kiehtovia sovituksia.

    Kaiken kaikkiaan suosittelen Zen Café Laiskaa kaikille, jotka etsivät voimakasta, koskettavaa musiikkia, joka puhuttelee sydäntä ja sielua. Heidän musiikkinsa on todellinen mestariteos, ja odotan innolla kuulevani heiltä lisää tulevaisuudessa.

    VastaaPoista