Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Aladdin Sane tissiä maalaamassa ja muita Bowie-muisteluita

- Oho, David Bowiella on nyt synttärit , totesin perjantaina mennessäni nukkumaan. - Oho, David Bowielta on tullu just uus levy , huomasi...

- Oho, David Bowiella on nyt synttärit, totesin perjantaina mennessäni nukkumaan.
- Oho, David Bowielta on tullu just uus levy, huomasin lauantaina.
- Oho, David Bowie on kuollut, luin ensimmäisenä tänään herätessäni.
Olen aina pitänyt paljon David Bowiesta, vaikken tunnekaan tarkasti koko tuotantoa tai ole muutenkaan uppoutunut Bowien elämän kiemuroihin. Silti Bowien pelkkä olemus, biisien tunnelma ja erityisesti ääni on antanut jotenkin paljon voimaa: äänestä tulee vahva ja turvallinen olo, puhuivat lyriikat sitten mitä hyvänsä. Ja onhan Bowien luomat Aladdin Sane ja Ziggy Stardust hyvinkin ikonisia hahmoja, joihin on helppo tuntea jonkinlaista kaipuuta. Tai saada vinkkejä siihen, kuinka itsen ja julman maailman välille rakennetaan suojakuorena toimiva rooli.

Samaa voimaa, toivoa ja turvaa Bowie on koko uransa ajan antanut myös HLBTIQ-väelle: Bowie oli todellinen gender blender, jonka tekemistä tai olemista ei ympäristön odotukset tai oletukset paljoa painaneet. Bowie oli ulkona kaapista, kun Freddie Mercury ja Elton John vasta suunnittelivat ovien avaamista. Twitterin ja Tumblrin perusteella Bowien olemassaolo on ollut käsittämättömän suuri voimavara varsinkin trans-ihmisille. Ja ymmärrettäväähän se onkin: raja-aitoja on paljon helpompi ylittää, kun joku muu edellä on kaatanut ne.En muista, olenko joskus blogissa maininnut, mutta aikoinaan Helsinki Priden teemana oli idolit. Puistojuhlaan ja kulkueeseen kehotettiin pukeutumaan idolinsa mukaisesti, ja mikä olisikaan ollut hauskempi asu kuin Aladdin Sane. En tuolloinkaan ollut kovin androgyyneissä mitoissa, mutta salama-kasvomaalaus ja kreisi kampaus kyllä luonnistuivat. Tein myös uskomattoman hienon Bowie-paidan (kuvissa), jonka kirjaimet typeryyksissäni kiinnitin paperiliimalla. Maailman hienoin paita oli myös maailman lyhytikäisin. Se on sääli, tällaisena päivänä paitaa olisi voinut pitkästä aikaa käyttää.

Prideen mennessä väkersin Aladdin Sane -kasvomaalaustani aurinkoisella Narinkka-aukiolla, ja seurueeseeni tupsahti Turkista Helsinki Prideen saapunut nainen, joka tempaisi torilla ylävartalonsa paljaaksi ja pyysi minua avustamaan sateenkaari-vartalomaalauksen tekemisessä. No tietty. Eipä siinä muuta kuin tissi toiseen käteen ja sateenkaarenraitoja sutimaan. Niin Bowiekin olisi luultavasti tehnyt.

You Might Also Like

0 kommenttia