Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Minä + 3 sateenkaarevaa ohjelmatärppiä Turun kirjamessuilla

Perjantaina alkavat Turun kirjamessut ! Turun kirjamessut ovat itselleni jotenkin ne kaikkein oikeimmat kirjamessut: Helsingin messut o...


Perjantaina alkavat Turun kirjamessut!

Turun kirjamessut ovat itselleni jotenkin ne kaikkein oikeimmat kirjamessut: Helsingin messut ovat toki suuret ja mahtavat, mutta juuri siksi Turun messut ovat jotenkin itselleni läheisemmät. Niissä on jotain kotoista ja turvallista ja silti vahvaa osaamista. Ne ovat toki myös pienemmät ja siksi jotenkin enemmän asiassa kiinni.

Olen toki ollut esimerkiksi vanhan ainejärjestöni kautta järjestelemässä Turun kirjamessuja ja muutenkin ollut siellä tärkeänä pyörimässä erilaisissa rooleissa. Tänä vuonna minulla on kuitenkin ensimmäistä kertaa paikka ihan ohjelmassa!

Perjantaina nimittäin käydään Omaa itseä rakentamassa: sateenkaariteemat lasten- ja nuortenkirjallisuudessa -aiheinen paneelikeskustelu, jossa minulla on ilo olla yhtenä keskustelijana! Keskustelemme mm. siitä, miten seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus lasten- ja nuortenkirjallisuudessa ilmenee ja mikä merkitys sillä on. Kirjamessujen ohjelmassa minut esitellään jostain syystä ensisijaisesti valokuvaajana, mitä toki ylpeänä olen myös, mutta toki keskustelemassa olen enemmänkin blogin ja kirjallisuuden opiskelujeni tiimoilta. Kanssani puhumassa ovat kirjailija Siri Kolu sekä läänintaiteilija ja kirjailija Tittamari Marttinen. Keskustelua ohjaa Suomen Queer-tutkimuksen seuran puheenjohtaja Sari Miettinen.

Keskusteluaikamme on siis perjantaina 6.10. klo 12-12.40 A-hallin Fiore-lavalla! Tulkaa sinne sankoin joukoin! Keskusteluhan on juuri oivalliseen lounasaikaan, eli hakekaa vaikka ruokamessujen puolelta eväät ja tulkaa mutustelemaan niitä Fiore-lavalle!

Ohjelmasta löytyy runsaasti myös muuta sateenkaarevaa ohjelmaa, sillä Suomi 100 sateenkaaren väreissä ja Suomen Queer-tutkimuksen seura ovat ohjelmassa paljon esillä:Klo 14.20-15.00 Auditoriossa keskustellaan Tom of Finland -ilmiöstä. Susanna Luodon Salaisuuksin suljettu – Kirjeiden Tom of Finland -kirjasta Mikko Carlson haastattelee Susanna Luotoa ja Tom Linkistä.

17-17.20 jälleen Fiore-lavalla haastateltavana on Selja Ahava, joka käsittelee Ennen kuin mieheni katoaa -romaanissa sitä, kuinka aviomies onkin nainen. En ole itse vielä lukenut romaania, vaikka arvostelukappale onkin kotona odottamassa. Montaa mieltä voi myös olla siitä, että transihmisen korjausprosessissa tragediaksi ja pääosaksi muodostuu kumppanin tragedia. Yhtäkaikki, varmasti monia teistä kiinnostava aihe!


Heti Selja Ahavan jälkeen lavalla keskustellaan kotimaisen kirjallisuuden sateenkaarevasta historiasta. Siitä, miltä näyttää kotimaisen kirjallisuuden kenttä ja historia queer-lähtökohdista tarkasteltuna. Läpi käydään myös merkkipaalut, hiljaisuudet, keskeiset hahmot ja trendit ja ylipäätään se, mistä puhutaan, kun puhutaan kirjallisuuden sateenkaarevasta historiasta. Keskustelemassa ovat FT Mikko Carlson, FT Elsi Hyttinen sekä FT Alexandra Stang. Haastattelijana toimii Rita Paqvalén.

Tämä kaikki siis Turun kirjamessuilla perjantaina, messut jatkuvat toki läpi viikonlopun!

You Might Also Like

0 kommenttia