Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Syksy on kuin täytekakku; ylellinen herkku sille, joka pitää makeasta + kun on menettänyt jotain, sitä ei enää ole

Syksy on täällä. Yleensä sen huomaa kellastuneista lehdistä puissa tai jo puista pudonneina tukkimassa katuja ja katujenvarsia kuin elämänsä...

Syksy on täällä. Yleensä sen huomaa kellastuneista lehdistä puissa tai jo puista pudonneina tukkimassa katuja ja katujenvarsia kuin elämänsä syksyssä vaeltava vanhus. Aina näin ei kuitenkaan ole, esimerkiksi varrella virran puut kellastuvat jo heinäkuussa, mikä on vielä kesäkuukausi eikä siis syksyä. Elämä onkin kuin kesä: syksy voi tulla yllättäen, jolloin tuntee olevansa kuollut, vaikka valmistautuukin uuteen 8 kuukauden kuluttua tapahtuvaan syntymään. Elämä on syksylläkin lahja, muistetaan olla kiitollisia siitä. Virran varrella olevat puutkin ennenaikojaan kellastutti saastuttava tehdas. Onkin hyvä miettiä oman elämänsä saastuttavia tehtaita ja karsia niiden päästöjä. Tehdä oman elämänsä päästöjenvähennyssuunnitelma ja pelastaa omat jäätikkönsä. Keskeyttää sielunsa ja ruumiinsa ilmastokriisi.


Tein tänään pienen syyskävelyn nauttien auringonpaisteesta ihastuttavan Aurajoen rannassa. Syksy oli todenteolla tullut ja tuonut mukanaan syksylle tyypillisen, makean imelän tuoksun, joka on samaan aikaan myös mädäntuoksuinen. Hajuaistinsa menettänyt olisi varmasti kiitollinen voidessaan haistaa edes mädän. Kun on menettää jotain, sitä ei enää ole.


Syksy varmasti jakaa ihmiset kahteen osaan: syksystä pitäviin ja niihin, jotka eivät syksystä pidä. Syksy onkin kuin täytekakku; ylellinen herkku sille, joka pitää makeasta. Muille, esimerkiksi täytekakuille allergisille tai suolaisen ystäville, jopa vaaraksi. Se voi viedä jopa terveyden. Täytyy kuitenkin muistaa, että terveyttä osaa täysin arvostaa vasta kun sen on menettänyt. Siksi kannattaakin jättää syksy väliin ja viettää talvikausi ulkomailla. Elämä kun on myös matka, toiset käyvät sen yksityiskoneella Dubaissa ja toiset olutpahveista askarrelluissa sandaaleissa kävellen.

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin muistaa, että syksystä ei voi hypätä suoraan kesään eikä oikotietä onneen ole. Asiat ovat mustavalkoisia. Voit koputtaa puuta, mutta puu ei koputa takaisin.


Itse olen haaveillut talvikauden katkaisevasta lomasta lämpimässä pitkään ja voinkin kertoa, että tänä vuonna haave toteutuu. Kannattaakin aina kertoa haaveistaan ja unelmistaan mahdollisimman kovaan ääneen kaikille, niin toive todennäköisesti toteutuu. Niin kävi nytkin. On ihana päästä aurinkoon keskellä talvea. Aurinko on kuin hehkulamppu: kuuma ja tuottaa valoa ja jonain päivänä se palaa loppuun. Kun tietää tämän, voi nauttia kaikesta enemmän tietäen, että mikään ei ole ikuista.

Lokakuun ensimmäinen viikko alkaa. Samalla saamme viimeisiä lämmittäviä auringon säteitä. Niin se on, että kun jostain luopuu niin jotain saa; kun antaa aikaansa internetissä surffailuun, saa elämäänsä tilalle tärkeitä pseudoaforismeja.

Rakkaudella,
EINO


You Might Also Like

1 kommenttia