Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Turkulaisuuden ydin talvipuutarhassa

Tänään on viimeinen Ydintalvipuutarha . Aula Cafén (jonka salaattibuffet on muuten yksi lempilounaspaikkojani) vuokrasopimus loppuu eloku...

Tänään on viimeinen Ydintalvipuutarha.

Aula Cafén (jonka salaattibuffet on muuten yksi lempilounaspaikkojani) vuokrasopimus loppuu elokuun myötä ja samassa yhteydessä tulee päätökseensä myös Ydintalvipuutarha. Salaattibuffettiin on pakko ehtiä lounastamaan vielä, Ydintalvipuutarhaankin yritän kovasti muiden loppukesän rientojen lomassa ehtiä.


Ydintalvipuutarhassa on ollut jonkinlainen turkulaisuuden ydin: Ydintalvipuutarhaan eksyäkseen on pitänyt pyöriä Turussa jo hetki. Siitä ei liiemmin puhuta tai mainosteta, se pitää vain tietää tai löytää. Itse kuulin Ydintalvipuutarhasta ensimmäisen kerran ehkä edellisvuonna. Viime kesänä kuvittelin ehtiväni Ydintalvipuutarhaan, vaan en vain ehtinyt. Tänä kesänä huomasin, että nyt on pakko. Muutaman kerran olen ehtinytkin piipahtaa. Pitkän kaavan mukaan viihtyminen on kuitenkin jäänyt.
 Ja taitaa myös jäädä. Jos hyvä tuuri käy, niin piipahtamaan ehtii huomenna. Paitsi jos sää ei suosi, ja vettä tulee saavista.


Kuten sanottu, Ydintalvipuutarhaan vähän liittyy turkulaisuuden ydin. Kun sitä ei ole, tuntuu osa Turkuakin näivettyvän. Turku tuntuu taas vähän latteammalta. Turun ytimen ohessa toisaalta tuntuu jotenkin jännittävältä: aivan kuin olisi tekemässä jotain kiellettyä. Istua nyt viinipullon kanssa museon pihalla keskellä yötä ja kuunnella vielä musiikkia. Tai aivan kuin olisi ulkomailla. Aivan kuin Suomessa nyt voisi olla ok, että museon yhteydessä on baari.


Oli miten oli, niin nyt ulkona on jo pimeää. Lämmintä onneksi oli vielä, paitsi jos sataa ja tuulee ja myrskyää. Miksi pitääkin olla syntynyt paikkaan, jossa vuodenajat antaa edellytykset ihmisarvoiselle olemiselle noin kolme kuukautta vuodesta.

Ollapa jossain, jossa voisi viettää torstai-yöt museon pihalla ympäri vuoden.

Kuvituksena puhelinräpsyjä Ydintalvipuutarhasta joidenkin viikkojen takaa.

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Muuta Wieniin. Museumsquartier, pussikalja, Itävallan taivas ja parhaista parhain sushi!

    VastaaPoista