Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Marimekon kesänäytös Espalla – kaupungin yhteinen kevätjuhla

Palaanpa vielä hetkeksi viikon takaiseen Marimekon kesänäytökseen Espalla. Oli nimittäin tänäkin vuonna itkettävän ihana päivä. Marimek...


Palaanpa vielä hetkeksi viikon takaiseen Marimekon kesänäytökseen Espalla. Oli nimittäin tänäkin vuonna itkettävän ihana päivä.

Marimekon kesänäytös on nimittäin aina merkittävä – ainakin itselleni, ja yleisöstä päätellen monille muillekin. Ihana päivä. Näytös on vähän kuin kaupungin yhteinen kevätjuhla. Ilmaista jäätelöä ja Marimekon puuhavihkoja jaetaan osallistujille. Yleisökin pukeutuu parhaimpiinsa, monet teeman mukaisesti Marimekkoon. Toinen on pukeutunut päästä varpaisiin uutuuskuoseihin, toisella on second handina löytynyttä ysärikuosia ja kolmas pukee onnellisen touhukkaana uusia Marimekko-sukkia jalkaansa Espan penkillä. Jokainen on yhtä tervetullut ja mukana yhtälailla, rahalliseen Marimekko-panostukseen katsomatta. Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo näkyvät näytöksessä muutenkin kauniisti: mallien joukossa on myös aivan tavallisia ihmisiä, ja tavallinen ihmisyyskin näkyy hyvin monipuolisena: on kaiken ikäistä, kokoista ja väristä. Innokas vanha rouva yleisössä vieressäni taputtaa innoissaan jokaiselle mallille, kuin ylpeyttä hehkuen, vaikkei luultavasti tunne malleista kuin ehkä televisiosta näkemänsä Meeri Koutaniemen. Itseäkin jotenkin itkettää yleinen ihanuus: kaunis päivä, vehreät puut, onnellisena hymyilevät tutut mallit ja kauniit vaatteet. Herttaiset mummot, pienet koirat ja jäätelöä syövät taaperot.

Ehkä vähän myös se, kuinka merkittävä ylpeydenaihe Marimekko suomalaisille on. Ja aivan syystä. Ihana Marimekko.


Tietysti Marimekon kesänäytöksen ajatus on olla mainos – alennusprosentin vauhdittamana kauppa käy sekä Marimekolla että jokaikisellä Espan tuntumassa olevalla vaatekaupalla, jotka sattuvat kaikki nostamaan ikkunoihin raitapaitansa juuri kesänäytös päivänä. Marimekon liikkeessä vilske oli melkoinen. Mutta kaikesta näkee, ettei pelkkä kaupan vauhdittaminen ole vuosikymmeniä kestäneen perinteen taustalla. Näytös on toteutettu aina pieteetillä: elämykseen on panostettu. Show on juuri sopivan pituinen: se tarjoaa tarpeeksi, mutta ei liikaa. Artistivieras (tänä vuonna ihana Vesta) ehtii soittaa suuri sopivasti biisejä näytöksen taustalla, ehtii tuntea olevansa muotinäytöksen lisäksi myös keikalla. Ihana elämys myös varmasti alaikäisille musiikin ystäville, jotka eivät juuri keikoille muuten pääse. Espan kesänäytös kun vielä pyörii päivän mittaan useita kertoja – on siis teoreettinen mahdollisuus viettää koko päivä Marimekon äärellä.


Itse katsoin ja kuvasin päivän neljästä näytöksestä kolme. En tiedä, kuinka paljon kuvatuotantoni teitä kiinnostaa, mutta koska haluan julkaista kuviani enemmän ylipäätään jossain, laitan nyt tähän loppuun reippaan setin kuvia. Marimekko-fiilistelyn lisäksi voisitte kertoa, kiinnostaisiko valokuvausjutut täällä blogissa enemmänkin?

You Might Also Like

0 kommenttia