Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Lätkäjätkä-Ville pussailee poikia Tuure Boeliuksen uudessa biisissä – Vapise, Den Glider In!

Jääkiekon vuosittaiset MM-kisat alkavat näillä näppäimillä ja jos ei muuta, niin Suomella on ainakin eeppinen epävirallinen kisabiisi! ...Jääkiekon vuosittaiset MM-kisat alkavat näillä näppäimillä ja jos ei muuta, niin Suomella on ainakin eeppinen epävirallinen kisabiisi!

Vuoden homonakin palkittu, tubettaja ja artisti Tuure Boelius nimittäin julkaisi juuri Lätkäjätkä-Ville -nimisen biisin, joka pääsi kieltämättä vähän yllättämään. Biisin tekstissä nimittäin Lätkäjätkä-Ville -niminen jääkiekkoilija yllättää hyvin paljon Tuure Boeliusta itseään muistuttavan tekstin kertojan pussaamalla tätä pukkarissa.

Tekstin kertoja ei ole Lätkäjätkä-Villestä kovin kiinnostunut, mulle tää nyt oli juttu muiden joukossa, mutta siitä huolimatta Villen katse oli jotain aika suloista. Ja kertoja voi myös kertoo, että Villen hauiksilla on pikkasen paljon valtaa.

Liian täydellisessä maailmassa kappaleen maailmassa ei kuitenkaan eletä. Lätkäjätkä-Ville ei tahdo kertoa tällaisesta rakkaudesta muille. Ja sehän ei ole ongelma, sillä kaapissa on Villellekin paikka.

Tuuren tuotanto ei genreltään ole ihan itseäni varten, mutta jotain kiehtovaa ja hulvatonta tässä ilmiönä on. Kukaan ei tunnu tietävän, ollaanko tässä tosissaan vai kieli poskessa ja millaiset Tuuren musiikkiuran tavoitteet mahtavat olla. Musiikista voidaan olla montaa mieltä, mutta yksiselitteisen siistiä on se, miten Tuuren musiikki-minästä ei olla lähdetty rakentamaan heteroa: kuinka helppoa ja kuulijaystävällistä olisikaan kirjoittaa perinteisiä rakkauslauluja miehen ja naisen välille. Tietenkään artistin seksuaalinen suuntautuminen ei vaikuta siihen, mistä voi laulaa, mutta heteronormatiivisia parisuhde- ja rakkauskuvauksia on tässä maailmassa jo aika monta.

Näkökulmä Lätkäjätkä-Villessä on muutenkin raikas: perinteisesti kovana naistenmiehenä nähty jääkiekkoilijamies jääkin vähän nuolemaan näppejään, kun biisin kertojapoika onkin itse hiukan peluri, jolle Villen lähestymisyritys on hienoa mutta silti vain juttu muiden joukossa. Biisissä on herkullisesti mukana Tuuren some-persoonalle tyypillistä virnuilua ja hykertelyä.

"Yllättävästi" kaapistatulevaa lätkäjätkä-hahmoa on Suomenkin tasolla käytetty viihteessä ennenkin: maailmanlaajuiseksi suosikiksi kasvanut Salkkareiden Lari oli niinikään lupaava heterojääkiekkoilija ennen kuin päätyi turpaanvedon sijaan pussaamaan Eliasta. Kliseinen mutta toimiva juonikuvio nyt myös pop-kappaleessa!

Ja päivänselvää lienee, että kyllä tästä puhutaan, mikä on varmasti biisin tarkoituskin. Ja hyvä niin, sillä kaikesta piilottelusta huolimatta Suomenkin tasolla tosielämän Lätkäjätkä-Villejä löytyy varmasti useita.

Jääkiekon MM-kisat alkavat perjantaina. Ei aavistustakaan mitään siihen liittyvästä, mutta jos jotain poika saunoo -hommia kisojen myötä tulee, niin lienee selvää, että tätä biisiä kyllä saatetaan tampata muutamissakin kemuissa Pride-bileet etunenässä pitkin kesää. Vapise siis, Den Glider In! Lätkäjätkä-Ville tulee ja pussaa!

Tuure Boelius - Lätkäjätkä-Ville Spotifyssä

You Might Also Like

0 kommenttia