Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Tallinnan kautta elämän kevääseen

Viime viikolla teimme pienen kevätretken Tallinnaan. "Aion olla todella kukkea ja fancy ja ihana koko loman" , kirjoitin matkaa ...

Viime viikolla teimme pienen kevätretken Tallinnaan. "Aion olla todella kukkea ja fancy ja ihana koko loman", kirjoitin matkaa organisoivalle ystävälleni ennen matkaa. Todellisuus ei ehkä mennyt ihan niin – erosta toipuminen on osoittautunut mielessäni aika oikukkaaksi. Kuvittelin keväisen pikkuloman olevan todella hyvä ratkaisu, mutta en tullut ajatelleeksi, että edellinen reissu Tallinnaan oli romanttinen loppukesän irtiotto nyt entisen poikaystäväni kanssa. Kotoa lähdöstä, raitiovaunumatkasta satamaan ja satamaan saapumisesta alkaen mieleeni tulvi muistikuvia edellisestä vierailusta. "Kansi on liukas, eikä kukaan huomaa, jos joku moottoriin silpoutuu", lauloi Kerkko Koskinen Kollektiivi kuulokkeissani ja päässäni koko aamun. Muutamasta vierailusta huolimatta vieraalta tuntuva maa ja kaupunki oli yhtäkkiä täynnä muistoja, joita en tiennyt muistavani.

En siis ehkä ollut kukkea, fancy ja ihana, varsinkaan koko lomaa, mutta loma oli kyllä ihana! Kaikkihan siitä ovat puhuneet jo vuosia, miten Tallinna on nykyisin todellinen helmi ja oikeasti todella hyvä matkakohde – saavutettavissa matalalla kynnyksellä, nopeasti ja edullisesti. Ja tarjoaa niiiin paljon muutakin kuin SuperAlkon, joka sekin on toki käymisen arvoinen paikka aivan sataman kupeessa.

Tallinnassa ollessa koitti myös kevät. Niin Tallinnassa kuin Suomenkin puolella. Tuuli oli paikoin toki kylmä, mutta aurinko lämmitti ja muistutti keväästä, kesästä ja edessä olevasta elämästä. Jokainen käyty ravintola ja syöty ruoka, laivan brunssibuffetista alkaen, olivat toinen toistaan ihanampia kokemuksia. Tallinnassa koin ensimmäistä kertaa tänä vuonna sen tunteen, kun aurinkoinen päivä uuvuttaa ja päivän päätteeksi tuntuu jotenkin onnelliselta, mutta pölyiseltä ja kuivalta. Raatihuoneen torin turistiterasseista osuimme juuri sille, jolta löytyi edullinen mutta hyvä chardonnay. Toisella vierailulla tarjoilijapoika tosin viipyi viinimme kanssa todella pitkään, mutta palatessaan pahoitteli eksyneensä ravintolan todella suureen viinikellariin. En usko, että turistiravintolalta löytyisi todella suurta viinikellaria (suurin osa asiakkaista ei varmaan odota valkoviinin olevan edes kylmää), mutta erinomaista asiakaspalveluahan se on kertoa tarina viinikellarista, vaikkei se olisi edes totta.

Ihanien ruokien ja sään ohessa Tallinna helli muutenkin. Tein esimerkiksi upeita ostoslöytöjä, joita en perinteisesti ikinä onnistu tekemään, varsinkaan ulkomailla. Muistikirjat ja luonnokset ovat täynnä ideoita ja aiheita, joista aion teille kevään mittaan kertoa. Myös Tuben puolelle on tulossa videomateriaalia!

Tällä viikolla on muutenkin luvassa erittäin hyviä ja kivoja juttuja,  joista olen innoissani ja jotka uskoakseni kiinnostavat teitä.  Pysykää siis kanavalla!

You Might Also Like

0 kommenttia