Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Vähän parempia eläinvideoita

Kaupallinen yhteistyö: Fullsteam Olen pitkin syksyä saanut aamuisin herätä suloisiin eläinvideoihin. Kille on lähetellyt linkkejä kuul...Kaupallinen yhteistyö: Fullsteam


Olen pitkin syksyä saanut aamuisin herätä suloisiin eläinvideoihin. Kille on lähetellyt linkkejä kuulemma minua muistuttaviin eläimiin: lattiaa moppaava pesukarhu, painiva pitkäkarvainen kissanpentu, toinen siivoava pesukarhu...

Eläinvideoita on toki katsottu jo vuosia, vaan en ole ennen oikein päässyt niihin sisälle. Vaan nytpä olen! Eläinvideot ovat tuoneet pimeyteen valoa ja ihan uudenlaista iloa. Melkein kuin olisi oikea lemmikki (siivoava pesukarhu tosiaan olisikin tarpeen, itse en nimittäin taida olla ihan videoiden pesukarhukaverin veroinen siistijä).Jo ennen internettiä ja hassuja eläinvideoita on tietenkin ollut kaikenlaisia luontodokumentteja. Niitä katsoessa tulee vähän sama olo kuin avaruutta miettiessä. Pelkää nimittäin menettävänsä järkensä miettiessään mistä tämä kaikki on tänne tullut, miten kaikki pienimmätkin ötökät voivat tehdä jotain uskomattoman nerokasta ja ennen kaikkea, miten joku on saanut selville, mitä joku pikkumönkiäinen oikein tekee. Siinä jos missä on kuulkaa monimuotoisuutta. Ja sitten joku vielä seikkailee kameroineen vaarallisissa viidakoissa ja saa kuvattua tämän kaiken monimuotoisuuden talteen. Vieläpä niin, että kaikki näyttää hyvältä: itsellä saattaisi hieman kuvauskäsi tutista kaikenlaisten villieläinten keskellä, vaikka muuten kokenut ja vakaakätinen kuvaaja olenkin.

Nyt luontodokumentit ovat kuitenkin lähteneet vielä ihan uudelle tasolle. Varmasti kaikille ainakin nimenä tuttu BBC:n Planeettamme Maa on nyt siirretty jännittävään konserttimuotoon. Tätä varten on kuvattu 10 000 tuntia HD-videomateriaalia. Ihan käsittämätön määrä! Olen aina ihaillut suuresti ihmisiä, joilla on uskomaton kyky ja varsinkin into tekemäänsä asiaan. Elokuvantekijä Alastair Fothergill menee heittämällä tähän ihailtavien ihmisten listaan.

Tässä mainitsemassani konserttimuodossa yleisö saa seurata näitä eläinmaailman jännitteitä laadukkaana HD-kuvana yli 24 neliömetrin kokoiselta screeniltä. Ankanpoikasen ensiaskeleita, valkohain hyökkäystä ja muita eläinmaailman käänteitä dramatisoi 80-henkinen Prahan filharmoninen orkesteri, joka soittaa konserttielämyksissä livenä.


Ja syy, miksi kirjoitan tästä, on se, että tämä Planeettamme Maa -konserttielämys saapuu maaliskuussa Suomeen! Maaliskuun alussa konsertti on mahdollista kokea sekä Helsingissä että täällä Turussa. En voi olla miettimättä, että lippu tähän konserttiin on myös erinomainen joululahja: sopii lähes kaikenikäisille (suositusikäraja on 6 vuotta), on kulttuuria, ei tuota tarpeetonta tavaraa nurkkiin pyörimään ja on varmasti ikimuistoinen. Nyt siis miettimään, onko ystävä- tai perhepiirissä kenties joku konserttien tai eläinten ystävä, jota voisi lipuilla ilahduttaa.

On nimittäin varmasti vähän toista kuin peiton alla läppäriltä katsotut hassut eläinvideot.

Lisätietoa konsertista ja lipuista tapahtuman sivuilla.
 

You Might Also Like

0 kommenttia