Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Syväkyykkyjä hämärällä nahkahousuklubilla – raportti OMQ:sta

Minun aikanani oli hienoja juhlia , sanoo merinoita Ursula Pienen Merenneidon alussa. Tarina ei kerro, miksi Ursula on aikoinaan hallinnu...Minun aikanani oli hienoja juhlia, sanoo merinoita Ursula Pienen Merenneidon alussa. Tarina ei kerro, miksi Ursula on aikoinaan hallinnut Atlantista, mutta jokin on syy sille, ettei hallitse enää. Merinoita asuu katkerana luolassaan ja juhlat ovat latistuneet.

Ursula ja merimaailman mennyt loisto tuli väkisinkin mieleeni uidessani koiraa läpi Turun keskustan kohti Porttia ja Oh my queer-klubia. Läpimärkä sää toi mieleen Disneyn vedenalaisen maailman, mikä on kieltämättä aika yhtenevä Turun homoklubikulttuurihistorian kanssa. Oma kokemukseni ei toki ylety ihan hirveän kauas, enkä lähde arvailemaan, kuka on ollut Ursula tässä Turun Atlantiksessa. Eikä se olennaista varmaan olekaan.

Vielä jokunen vuosi sitten, varovasti tehdessäni sisääntuloa Turun homopiireihin, oli meininki aika suurta: silloin bailattiin runsaalla joukolla Klubin Live-kerroksessa, joka vetää kai loppuunmyytynä kahdeksansataa ihmistä. Loppuun Setan diskot tuskin myivät, mutta väkeä selvästi kävi. Sitten jotain vain tapahtui ja diskot kutistuivat. Lopulta biletettiin striptease-baarissa, jossa en tiedä kenenkään käyneen. Se on ymmärrettävää: jos on jollekin korkea kynnys tulla Setan diskoon, niin varmaan kynnys on ylittämätön tulla tissibaariin Setan diskoon.Mutta nyt tilanne on muuttunut. Turkuun tuli Portti, joka on kiva baari. Sitten joku keksi, että siellä voisi alkaa järjestää Oh My Queer-klubia. Klubi lähti rullaamaan ilmeisen hyvin, ja ehti viime perjantaina jo viidenteen kertaansa. Itse olen kolmena kertana ollut poissa kaupungista ja yhtenä kertana kaupungissa liian humalassa. Mutta viides kerta toden sanoi ja tulin lähteneeksi, kuten johdanto ehkä jo antoi ymmärtää.Mitenkään itsestäänselvää lähteminen ei ollut: en löytänyt seuraa, sää oli surkea ja Portti vähän liian kaukana keskustasta. Vaan jotenkin huomasin tekeväni pari vahvaa drinksua, nuoruusvuosilta tutun eväspullon matkalle ja suuntaavani läpi myrskyävän meren kohti Hämeenkatua.

Ja mikä onni että suuntasin! Oli jotenkin heti tosi hyvä tunnelma. Portin alakerta on sillä tavalla hämyisä, että saattoi hyvinkin kuvitella olevansa jossain menneen maailman hämärissä nahkahousuklubikokoontumisissa. Omiensa parissa ja turvassa, mutta vähän lainsuojattomasti kuitenkin.


Hyvän fiiliksen valtaamana liityin parin vuoden tauon jälkeen taas Setaan ja törmäsin heti tuttuihin. Juttua riitti, välillä tuli niiin kreisihyvää musaa, että oli pakko vähän tanssia. Siinä ei siis ollut mitään epäilyttävää, koska Portin alakerrassa on tanssilattia ja tanssiminen on ikään kuin suotavaa. Tilanne ei ollut mitenkään Who Do You Think You Are. Joka on muuten ihan helvetin hyvä tanssibiisi. Siihen saa mahtavasti sovitettua kaikkia syväkyykkyjä ja käsien aaltoliikkeitä. Saman asian ajaa tosin myös Pave Maijasen Lähtisitkö, tuli kokeiltua.

Mitään tarkkoja numeroita en tiedä kävijämääristä, mutta silmämääräisesti arvioiden porukkaa oli oikein hyvin. Sukupuolijakaumista en oikein uskalla sanoa mitään, mutta diplomaattisesti sanottakoon, että miehiä oli vähän. Mutta se tarkoittaa vain sitä, että seuraavalle klubille kaikki kynnellekykenevät miehet tulevat, kun minä niin sanon! Tulee tasapuolisempi meininki ja niin jokaiselle on jotain!

Ja voi pojat, että odotankin sitä seuraavaa kertaa! Ei ole ollut baarissa noin hauskaa aikoihin.

OMQ:n käänteistä ja tulevista tapahtumista pysyy parhaiten perillä tykkäämällä Facebook-sivusta.

You Might Also Like

0 kommenttia