Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Maailman aids-päivä

Pehmohirvi luopui punaisesta silkkinauhastaan hyvän asian vuoksi. Tänään vietetään Maailman aids-päivää, johon voi osallistua kiinnittämä...Pehmohirvi luopui punaisesta silkkinauhastaan hyvän asian vuoksi. Tänään vietetään Maailman aids-päivää, johon voi osallistua kiinnittämällä punaisen nauhan rintaansa.

Tänään vietetään Maailman aids-päivää. Maailman Terveysjärjestö WHOn aloittamaa teemapäivää on vietetty vuodesta 1988 alkaen. Suomessa Maailman aids-päivän toimikunta lähti mukaan kansainvälisen aids-päivän viettoon vuonna 1988.

Päivää voi viettää vaikka kiinnittämällä rintaansa punaisen nauhan eli red ribbonin. Nauha symboloi huolenpitoa ja välittämistä hiv-tartunnan saaneita ja heidän läheisiään kohtaan ja sitä käyttämällä voi osoittaa tukensa hivin kanssa eläville. Punainen nauha symboloi myös toivoa. Toivoa ehkä noin ylipäätään elämässä, mutta myös tehokkaampien lääkkeiden ja hoitomenetelmien löytämiseksi. Vaikkei nauha rinnassa sinänsä ketään pelastakaan, on se mielestäni kiva tapa osallistua päivään ja tuoda aihetta esille. Ja vähentäähän se varmasti sairastuneisiin liittyvää stigmaa. Nauha on myös aika vaivaton askarrella. Itse uhrasin pehmolelu-hirveni kaularusetista palan hyvälle tarkoitukselle. Tehkää perässä.


Vaikkei parantavaa hoitoa vielä olekaan löydetty (eikä löytämistä olla kuulemma vielä lähelläkään) ovat lääkkeet nykypäivänä hyvin tehokkaita. Varhainen ja säännöllinen lääkitys poistaa kuolemanriskin ja Aidsiin kuolee Suomessa nykyisin enää harvoin.

Jos yhtään epäilyttää, tai vaikkei epäilyttäisikään, on hyvä suunnata sukupuolitautitesteihin. Testeihin pääsee maksutta ja nimettömästi terveyskeskuksissa, sukupuolitautien poliklinikoilla, opiskelijaterveydenhuollossa, Hiv-tukikeskuksen toimipisteissä (Helsingissä, Tampereella ja Oulusa) sekä SPR:n Pluspisteissä Seinäjoella, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Joensuussa.

Jos ajatus testeistä hirvittää (kuten monia luultavasti hirvittää), voi pelkoa lievittää vaikka lukemalla postaukseni sukupuolitautitesteistä.

Hyvää Maailman aids-päivää!

You Might Also Like

0 kommenttia