Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Joulun paras radiolähetys: minä puhumassa Salkkareiden homoseksikohtauksista

Blogipersoonani ilahduttaa joulunviettoasi Yle Puheella puhumalla saippuasarjojen homoseksikohtauksista. Kerroin jo aiemmin vierailustani...

Blogipersoonani ilahduttaa joulunviettoasi Yle Puheella puhumalla saippuasarjojen homoseksikohtauksista.

Kerroin jo aiemmin vierailustani Yle Puheella Salattuja elämiä ja Uutta päivää käsittelevän radio-ohjelman nauhoituksissa. Ja nyt ohjelma on viimeinkin kuultavissa!

Kaksituntisen nauhoituksen tulos tulee kahdessa osassa, ensimmäinen osa huomenna jouluaattona aamuyhdeksältä ja toinen osa joulupäivänä samaan aikaan. Oma pätkäni kuullaan toisessa osassa, mutta toki kannattaa kuunnella molemmat osat. Ovat nimittäin hyvinkin mielenkiintoisia. Jos et ehdi radion äärelle joulun vietoltasi, voit kuunnella ohjelman myös Yle Areenasta (ykkösosa täällä ja toinen täällä).Tuntui, että haastattelu meni tyystin jumissa (niinhän ne aina), joten pitää hiukan täsmentää ja toisaalta antaa vielä näin bloginkin puolella selkeää tunnustusta Salkkari-produktiolle. Kaikki lienevät sitä mieltä, että Kallen hahmo Salkkareiden alkuaikoina oli toteutettu hirveän aidosti ja onnistuneesti. Sama panostus ja onnistuminen on ollut selvästi nähtävissä myös Larin ja Eliaksen kohdalla.

Juuso Pekkinen puhui lähetyksessä siitä, miten homohahmot usein esitetään hyvin eri tavalla kuin heterohahmot ja ettei homohahmojen seksikohtaukset tai parisuhdekohtaukset muutenkaan ole samalla viivalla heterohahmojen kanssa. Kuten sanottu, on Salkkareissa tämä ongelma onnistuttu mielestäni välttämään hyvin: kohtaukset ovat kuvattu samassa luontevassa ja normaalissa valossa kuin heterohahmojenkin kohtaukset. Tätä tukee toki myös kohtausten keräämä nettikommentointi. Se, että kohtaukset ovat normaaleja ja luontevia, osuu ikävästi kansanosaan, joka haluaisi nähdä nämä juurikin epänormaaleina ja hyvin erilaisessa valossa.Enkä vaan voi olla ihmettelemättä Larin ja Eliaksen rakkaustarinan suosiota. Eliaksen näyttelijä Petteri Paavola kertoi kokemuksistaan ohjelmassa ja aika uskomattomia juttuja miljoonista klikkauksista, ulkomailta tulleista sähköposteista ja Miamiin Petteriä tapaamaan lentäneistä fanimiehistä sai kuulla. Huhuh.

Kuten sanottu, niin tällaista ilmiötä ei todellakaan voi lähteä tekemään, vaan se syntyy vahingossa. Vaikka tietysti hyvällä ja aidolla sykkeellä tehty, vilpitön kokonaisuus auttaa asiaa.

You Might Also Like

0 kommenttia