Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Homot täyttävät Turun teatterilavat keväällä

Mitä? Kolme homonäytelmää, samana keväänä, samassa kaupungissa? Turun teattereilla menee lujaa. Hallelujaa. Turunseudun teatterit ovat va...

Mitä? Kolme homonäytelmää, samana keväänä, samassa kaupungissa? Turun teattereilla menee lujaa. Hallelujaa.

Turunseudun teatterit ovat valinneet kevätkauden aiheensa saman sateenvarjon alta. Sekä Kaarinan nuorisoteatterissa, Turun ylioppilasteatterissa että Turun kaupunginteatterissa esitetään keväällä homoutta käsitteleviä näytelmiä.

Jännittävin, sekä hyvässä että pahassa, on ehdottomasti Kaarinan nuorisoteatteri, joka esittää loppukeväästä HOMO!-oopperaa. Pirkko Saision käsikirjoittama, vuonna 2011 Kansallisteatterissa ensi-iltansa saanut musikaali on nimittäin aika haastava valinta, ja väkisinkin vähän jännittää, miten aiemmin vain suuressa ammattiteatterissa esitetty ja laajalti kaikki hurmannut teos taipuu pieneen nuorisoteatteriin. Toisaalta Kaarinan nuorisoteatteri on käsitellyt nuorison näkökulmasta raflaavia teemoja ennenkin: teatterin historiasta löytyy mm. Kellopeliappelsiini, Vuosi nuoruudestani sekä Kaunein poika heti Morrisonin jälkeen. Kävin itseasiassa aikoinaan katsomassa Kaunein poika heti Morrisonin jälkeen-näytelmän, ja silloin muistan kyllä pitäneeni. Ainakaan nuorisoteatterille olennaista tunnetta ja tunteenilmaisua ei puuttunut. Myös Fucking Åmål oli Kaarinan nuorisoteatterin ohjelmistossa jokunen vuosi sitten. Jännittävää on kuitenkin nähdä, miten Homo!:n hieman konstikas juoni ja musiikki saadaan toimimaan. Huonostikin voi käydä, sillä tiedän Homo!:n olevan vielä vuosienkin jälkeen monille hyvin merkittävä kokemus.Sateenkaariväen klassikoiden parissa työskentelee myös Turun ylioppilasteatteri. Turun ylioppilasteatteri tuo helmikuussa ensi-iltaan Pauliina Talikan ohjaamana Jonas Gardellin kirjoittaman näytelmän Hellyys, jonka hahmot ovat tuttuja Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin -sarjasta ja kirjoista. Turun ylioppilasteatterissa en (vieläkään) ole käynyt kuin taiteiden yön improvisaatiota katsomassa, joten korkea aika suunnata sinnekin!

Viimeisenä mainittakoon vielä uudemman kerran myös Turun kaupunginteatterin näytelmästä Neljäntienristeys. Siitä kirjoitin näytelmän tiedotustilaisuuden jälkeen lokakuun alussa.

You Might Also Like

0 kommenttia