Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Mitä Ruotsi vuonna 2012, sitä ei Suomi lähelläkään edes vuonna 2015

Mitä Ruotsi vuonna 2012, sitä ei Suomi vielä lähelläkään edes vuonna 2015. Ihana Emmi Nuorgam kirjoitti eilen Anttilan arveluttavan mu...

Mitä Ruotsi vuonna 2012, sitä ei Suomi vielä lähelläkään edes vuonna 2015.

Ihana Emmi Nuorgam kirjoitti eilen Anttilan arveluttavan muinaisia näkemyksiä tukevista lelukuvauksista. Nukkeja ja nukketarvikkeita markkinoitiin mm. seuraavasti:

"Tyttöjen ja poikien leikit erottaa jo varhain, sillä nukkevauvat ja muut hoivattavat kulkevat pienoisen tyttösen kainalossa mukana jo taaperovaiheesta. -- Pojille suosittelemme kauko-ohjattavaa autoa tai uusinta Legopakkausta."


Postaus poiki ihan syystä palautevyöryn Anttilalle, ja Anttila ymmärsikin ottaa palautteista kopin. Tekstejä ei lähdetty selittelemään, vaan pyydettiin reilusti anteeksi. Pisteet siitä Anttilalle.
Siitä huolimatta tuntuu vähän kurjalta: lämmöllä olen usein muistellut lukuisia lapsuuden Barbien ostoreissuja, nimenomaan Anttilaan. Anttila oli muutenkin lapsuudessani jotenkin maagisen upea paikka. Ilmeisesti olisi pitänyt ymmärtää olla fiilistelemättä ja suositella itselleen uusinta Legopakkausta tai kauko-ohjattavaa autoa. Erityisen tökeröltä Anttilan mainostekstit tuntuvat nyt, kun asiasta on jauhettu Suomessakin jo vuosia. Aiemmin syksyllä Moschino Barbie-mainos sai laajasti positiivista huomiota, kun mainoksen barbieleikeissä oli mukana kerrassaan hurmaava pikkupoika.Anttila-sotkua ihmetellessäni muistui mieleeni kolmen vuoden takainen postaukseni. Vuonna 2012 lelukauppaketju Toys "R" Us ei lähtenyt sukupuolittamaan lelukuvastoaan, vaan oli avoimen sukupuolineutraali. Poika leikki kampaajasetillä, tyttö taas leluaseella. Toys "R" Us sai tästä kansainvälisestikin paljon positiivista huomiota. Ja ihan syystä. Ja kaukaa viisaasti kirjoitin tuolloin, että "uskallan epäillä, että Suomessa tällaiseen ei vielä hetkeen päästä. Ei olisi ihme, vaikka ensi joulun kuvastoissa meillä Suomen päässä jaottelu olisi tehty vielä selkeämmäksi kuin nykyisin".
Niinpä. Kuinka oikeaan osuinkaan.


You Might Also Like

0 kommenttia