Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kesä talven keskellä

Juuri ehdin kirjoittaa marraskuun säkkipimeydestä ja synkkydestä. Sitten pääsin hetkeksi pistäytymään kevääseen ja kesään. Finlayson jä...

Juuri ehdin kirjoittaa marraskuun säkkipimeydestä ja synkkydestä. Sitten pääsin hetkeksi pistäytymään kevääseen ja kesään.

Finlayson järjesti torstaina kevät/kesä-mallistonsa esittelytilaisuuden ja voi miten ihanaa kaikki olikaan! Kahlasin läpi marraskuun pimeyden ja kaatosateen ja mietin, onko tässä sesonkiajattelussa mitään järkeä. Houkutellaan ihmiset pimeimpään vuoden aikaan katsomaan jotain, mistä voi puolen vuoden päästä ehkä haaveilla.

Vaan olinpa väärässä, oli järkeä ja oli ihanaa! Finlaysonin tilat oli koristeltu kukka-asetelmilla, kaikkialla oli tulevan malliston kukkakuoseja Todellinen kesä maailma. Kuin Pekka Strengin henki olisi liitänyt tilojen halki laulaen Puutarhassa.

Teemaan sopivasti vieraille tarjottiin Sami Tallbergin kiehtovia villiyrttiruokia. Vähän hämmensi, että mistä on marraskuussa järkevästi saatu toinen toistaan erikoisempia yrttejä ja raaka-aineita, mutta taikureilla lienee temppunsa, joista ei meille kerrota. Kukkakuosien mallistot esiteltiin nerokkaasti mallien päälle sidottuina, voisi ehkä alkaa itsekin pukeutua lakanoihin. Ja kun sanon sidottuina, niin kyseessä oli komeat ja harkitut köysisidonnat, ei mitkään lapsekkaat pussilakanakummitukset. Tyylikästä ja harkittua.Rakastuin erityisesti vihreäpohjaiseen Leinikki-kuosiin, jota sai jo tilaisuudesta mukaan kangaskassin muodossa. Kevään koittaessa saatan hankkia kuosin kaikissa saatavissa muodoissa ja viettää ihanan vehreän kesän kotona, lakanoihin kääriytyneenä. Muutenkin kukkakuosit innostivat ja inspiroivat. Mallisto on maaginen ja mystinen, kiehtova, lempeä, romanttinen, tunnelmallinen ja kesäisen turvallinen. Soma-kuosi tuo elävästi mieleen lapsuudenkesien vilvoittavat yöt maalla mökillä isovanhempien luona. Mikä on aika paljon, sillä en ole viettänyt lapsuudenkesiäni mökillä isovanhempien luona. Kotoisa nostalgiatrippi joka tapauksessa.


Ja ettei tilaisuus olisi jäänyt tyystin puutarhamessuiksi, kuulin paikalla varmasti viisaimman puheen pitkään aikaan. Jos nyt puheesta voi puhua, ehkä jonkinlainen manifesti on lähempänä. Kukkien lailla aina muodissa oleva Jorma Uotinen puhui tilaisuudessa niin hienosti ja viisaasti. Taiteesta, kauneudesta, designista, tieteestä ja intohimosta. Ja ties mistä, kuuntelin vain haltioituneena ja yritin muistaa kaiken, enkä lopulta muista oikein mitään.

Paitsi sen, että hyvä on hyvää kaikkialla, paska on paskaa Pariisissakin.
You Might Also Like

0 kommenttia