Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Seksivinkkejä ja muuta huomionarvoista Turun Kirjamessuilla

Tänään alkoivat Turun Kirjamessut. Olin paikalla tietenkin heti aamulla sateenkaarilasit silmillä kartoittamassa valikoimaa ja poimimassa tä...

Tänään alkoivat Turun Kirjamessut. Olin paikalla tietenkin heti aamulla sateenkaarilasit silmillä kartoittamassa valikoimaa ja poimimassa tärpit talteen.

1. Halpa huumori

Kirjamessuilla on vuosittain ainakin yksi ns. huumorihitti. Yhtenä vuonna se oli 1980-lukulaista miesihannetta esittelevä Iik! Ihana mies!-kirja, viime vuonna Oi miehen kaunis perse!-runokirja ja tänä vuonna hyvinkin todennäköisesti Seksivinkkejä aviomiehille ja vaimoille vuodelta 1894. Vitosen maksava pikkukirjanen on hassunhauska lahjaidea vaikka tuoreelle hääparille. Vaikka tarkemmin ajateltunahan kirja ei ole mitenkään hauska, vaan aika surullista historiaa. Kannattaa kuitenkin tsekata!
2. Tom of Finland

Odotin, että Tom of Finland olisi viimeistään tänä vuonna Kirjamessuilla selkeämmin esillä. Luultavasti kahdelle suomalaiselle oudolle linnulle ei riitä messukatalogissa tilaa, sillä Sofi Oksanen tuntuu olevan messujen kiistaton vetonaula vuodesta toiseen. Mitään suurta Tomppa-läpilyöntiä ei näkynyt vieläkään, mutta ainakin Turun Sarjakuvakaupan osastolta löytyi sekä Tom-seinäkalenteria että postikorttivalikoimaa. Erottui ehdottomasti edukseen, kuten myös jonkun messuasiakkaan Tom of Finland-mekko. En ehtinyt nykäistä hihasta, mutta terveisiä vaan, että oivallinen leninki!


3. Ja homot loivat naisen

Silmiin pisti myös Liken osastolla Walter De Campin Ja homot loivat naisen-kirja. Toisen maailmansodan jälkeen käytännössä kaikki naisten muotia luoneet suuret muotisuunnittelijat ovat olleet homoseksuaaleja. Kirja käsittelee sitä, mikä merkitys homoseksuaaleilla on ollut naisten muotiin ja pukeutumiseen ja sitä kautta elämään. Kiinnostava ajatus, johon täytynee joskus perehtyä!


4. Muusa

Tuttuun tapaan myös oma ainejärjestöni Muusa ry on Kirjamessuilla esillä. Itse kiidän perjantain ja lauantain Helsingissä blogiasioissa, mutta sunnuntaina on hyvinkin mahdollista, että törmäät messuosastolla minuun! Tämä tiedoksi intohimoisille fanitytöille ja -pojille. Tai siis saa olla himotonkin, en valita. Käykää siis ehdottomasti kurkistamassa, Muusa ry löytyy A-hallista paikalta 41.Ja jokerinasokerina paras viimeisenä. Perjantain messuvilinässä oli mahdollista tutustua Antti Holmaan. Näin perjantai-iltapäivästä kirjoitettuna asia ei tietysti enää ketään auta, mutta haluan itse vähän fiilistellämehustella kohtaamistani Antin kanssa. Sain Kauheimpiin runoihin symppiksen tervehdyksen. Teinitytöt (ja teini-iän ohittaneet tytöt, naiset ja vähän kypsemmätkin naiset) kikattelivat ja ottivat punastellen selfieitä Antin kanssa, nuoret pojat taas pyörivät vähän hämmentyneinä, mutta kiinnostuneina kauempana, että miten Antti ton oikeen tekee. Oli ilo huomata, että Holman Kauheimmat runot kiinnosti varsin suurta yleisöä, sen verran piukkaan Agricola-lavan edusta täyttyi puolenpäivän maissa. Hyvä, messukansa!


You Might Also Like

0 kommenttia