Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Pojat reppuun ja tyttöjen saunailtaan

Yhteistyössä Norex Spirits Sauna lämpiää kahdeksan maissa , kilahti viime viikolla viesti Whatsapp-ryhmään. Yksi saunaseuralaisista oli...

Yhteistyössä Norex Spirits

Sauna lämpiää kahdeksan maissa, kilahti viime viikolla viesti Whatsapp-ryhmään. Yksi saunaseuralaisista oli tullut käymään Kuopiosta, toinen taas palannut hiukan kauempaa, hiukan pidemmältä reissulta. Oli siis syytä juhlaan, joten pakkasin alapesuvadin ja tervashampoon lisäksi reppuuni muutaman pullon eri-ikäisiä Matsu-miehiä. Mikä sen ilahduttavampaa kuin joukko eri-ikäisiä miehiä tyttöporukan saunaillassa, ajattelin ja osuin oikeaan. Riemunkiljahdukset täyttivät saunatuvan esitellessäni tuomisiani. Aloitimme saunaillan vanhimmasta päästä maistelemalla. Kaadoimme lasilliset Matsu El Viejoa, jonka tuttavallisesti ristimme Veijoksi. Virallisissa yhteyksissä El Viejo tunnetaan "Ukkona", mutta Veijo on minusta huomattavasti hauskempi.

Saunan lauteilla syvennyimme nopeasti muuttuvaan elämään, perheen perustamiseen ja yhteiskunnan tukirakenteisiin. Selvästi Veijon aiheuttamaa, kypsynyttä ja kehittynyttä käytöstä. Vilvoittelutauolla pihalla ihailimme tähtitaivasta. Sitten lipsahdimme puhumaan ratkaisemattomista henkirikoksista ja mielen pimeistä puolista. Alkoi pelottaa ja kipitimme takaisin sisätiloihin jatkamaan maistelua.


Sisätiloissa napsimme ihanaa, vastapaistettua kovakuorista leipää herkkutahnojen kera. Ja ehkä vähän myös grillisipsejä, jos nyt ihan rehellisesti puhun. Matsut ovat pääsääntöisesti lihaviinejä, mutta siivittivät ongelmitta kasvissyöjienkin iltaa. Saunan rentouttamana juttu lähti lapasesta. Tulimme viinien maistelun lomassa kehittäneeksi esimerkiksi Pussy Raijat-nimisen taidekollektiivin. Kollektiivin taiteelliset suuntaviivat jäivät ehkä hiukan hatariksi, mutta mikä oikeastaan olisi parempaa, kuin rajoittamaton taide. Kollektiiville piti tietysti samantien saunapuhtaana kuvata promokuvat. Ja maistaa itselleni jo hyvinkin tutuksi tullutta Matsu El Picaroa, joka myös jasperpääkkösviininä tunnetaan. Etiketin kloppi kun muistuttaa hyvin paljon teinivuosieni suurinta ihastusta. Eikä siis vain minun mielestäni, vaan ilmiö on laajalti tunnettu. Etiketti on toki se syy, minkä vuoksi aikoinaan Matsun pariin päädyin. Minun ja Matsun pitkäaikaiseen ja luottamukselliseen suhteeseen ei pelkkä kaunis etiketti riitä, kuten ei ystävyyssuhteissa ylensäkään. Matsu istuu hyvin makuuni ja on pelastanut monta mitämääoikeenostaisin-kriisiä Alkon hyllyjen välissä.


Hyvä viini, hyvä ruoka, hyvät ihmiset ja hyvä sauna. Jos ihmisellä on näistä edes yksi, niin kaikki on jo aika hyvin, mietin kävellessäni illan päätteeksi kotiin. Puhumattakaan siitä, jos saa kerralla ne kaikki.


You Might Also Like

0 kommenttia