Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Traaginen lapsuus ja itkeviä nuoria miehiä

Troye Sivanin Wild-video on kliseinen ja laskelmoitu, mutta ei auta nipottaa, jos mielii vajota tunnekuohuihin. Kyseessä on australial...


Troye Sivanin Wild-video on kliseinen ja laskelmoitu, mutta ei auta nipottaa, jos mielii vajota tunnekuohuihin.

Kyseessä on australialaisen lapsitähti-laulaja-videobloggari Troye Sivanin musiikkivideo Wild. Sinänsä biisissä eikä videossakaan ole mitään uutta tai maailmaa mullistavaa: oikeastaan molempien keskeiset elementit ovat hyvinkin nähtyjä, mutta mikäpä tässä maailmassa toisaalta ei olisi. Kaunista yhtä kaikki ja jotenkin koskettaa.

youtube http://www.youtube.com/watch?v=fdXNNveYOfU

Wildin videon tarina on toki aika kliseinen ja laskelmoitukin: sympaattiset pikkupojat touhuaa onnellisen viattomina lapsuusjuttuja. Välillä kuvissa nähdään toisen pojan vihaisena dokaava isä. Ja väliin leikataan kuvia sylikkäin itkevistä nuorista miehistä. Koko komeus päättyy nuorten miesten suudelmaan, joskin video on leikattu loppumaan juuri kriittisellä hetkellä. Julmaa. Videosta tulee mieleen myös Sigur Rósin Viðrar vel til loftárása. Katsoin videota joskus, apua, kymmenen vuotta sitten, hyvin usein ja märehdin juuri sellaisessa juuri tältä minusta tuntuu elämäni mahdottomuus-angstissa. Tietenkään en ole pelannut jalkapalloa lapsena, varsinkaan Islannissa, mutta jokin tunneyhteys kuitenkin löytyi. Vähän samaan tapaan kuin voi katsoa elokuvaa vaikka Yhdysvaltojen rotusorrosta ja kokea sen hyvin henkilökohtaisesti traagisena, vaikkei olisikaan tummaihoinen.

Mitään uskomatonta uutta taidevirtausta Sivanin videossa ei toki ole, mutta ei toisaalta aina tarvitsekaan. Ja onko toisaalta laskelmointikaan aina paha? Jos ihminen haluaa kokea tunteita, esimerkiksi itkeä silmät päästään, biisin tai musiikkivideon parissa, niin ei liene kovin kamalaa, jos se onnistuu vaivattomasti eikä niin, että täytyy kaivaa jokainen muistinsa musta aukko synkkine muistoineen, että oikea tunne löytyy. Niin pääsee vähän nopeammin ylös murheistaan kun huomaa, ettei maailma ehkä loppunutkaan.

You Might Also Like

0 kommenttia