Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

"Siitin + siitin ei ole mitään" – Näin homoista kirjoitettiin 60-luvulla

1960-luvun tietokirjassa homoseksuaalisuus näyttäytyy varsin erilaisessa valossa kuin nykypäivän tieteessä. Toisaalta aito 60-luku pääsee ki...

1960-luvun tietokirjassa homoseksuaalisuus näyttäytyy varsin erilaisessa valossa kuin nykypäivän tieteessä. Toisaalta aito 60-luku pääsee kiusallisen usein esiin vielä nykypäivänkin keskusteluissa.

Ystäväni luona bongasin kirjahyllystä kirjan, jonka selkämyksessä loisti suurin punaisin kirjaimin sana SEKSI. Kyseessä on ilmeisesti jonkinlaiseksi klassikoksi noussut David Reubenin Kaikki mitä olet aina halunnut tietää seksistä.

Kirja tuntui käsittelevän oikeastaan aivan kaiken seksiin vähänkään liittyvän, seksuaalisuutta ja sukupuolta myöden. Vuonna 1969 julkaistun kirjan maailma näyttäytyy aika erilaisena kuin nykypäivän tieteen valossa on totuttu näkemään. Toisaalta hyvin usein huomaa, että monissa keskusteluissa tiedot ja retoriikka ovat ihan aitoa 1960-lukua.

Näihin voi suhtautua vähän kaksijakoisesti. Toisaalta naurattaa, toisaalta kauhistuttaa. Tragikoomista suorastaan. Keräsin tähän iloksenne tai suruksenne kiinnostavimmat kappaleet. Kiinnostavaa luettavaa, suhtautui siihen sitten miten hyvänsä.Tämä loppu oli aika pysäyttävä. Että rankka ja traaginen elämä kyllä tunnustettiin ja tiedostettiin, mutta löydetyt syyt traagisuudelle olivat vähintäänkin erikoiset.

You Might Also Like

0 kommenttia