Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Nyt on satavarma homohitti – Maija Vilkkumaa julkaisi uuden levynsä

Paljettikaavussa keikoilla bailaava Maija Vilkkumaa on ollut epävirallinen homoikoni käytännössä aina, mutta tänään ilmestyneeltä Aja!-album...

Paljettikaavussa keikoilla bailaava Maija Vilkkumaa on ollut epävirallinen homoikoni käytännössä aina, mutta tänään ilmestyneeltä Aja!-albumuilta löytyvä gay anthem tehnee ikonin asemasta virallisen.

Olen ollut suuri Maija Vilkkumaan ystävä jo yli kymmenen vuotta, eli samma på finska, lapsesta asti. Surkeassa kesässä oli sentään yksi valopilkku, ja se oli Maija Vilkkumaan paluu lavoille: uuden yhtyeensä kanssa loisteliaassa paljettikaavussa lavoilla reuhaava Maija kirkasti mieltä ja synkkää kesää. Ensimmäinen sinkku, Lissu ja mä, on ihana. Harva kirjoittaja pystyy vakavassa ja hienossa lyriikassa mainitsemaan tissit, salamitoastin ja lärvilaudan ilman, että mennään huumorimusiikin puolelle. Maija pystyy. Eikä se uusi sinkku, Kissavideoita, mikään kamala ole. Vähän hassu ja erikoinen ehkä, mutta en nyt sentään kamalaksi sanoisi.


Olin tiistaina kuuntelemassa Warner Musicilla Maijan uuden levyn ennakkoon ja huh, miten olikin jännittävää. Musiikki oli hyvin erilaista kuin ennen, mutta silti tunnistettavaa. Luonnehdimme yhteistuumin biisin keskeisiksi teemoiksi irstailun, autoilun ja yhteiskunnan. Epäilin irstailu-teemojen syyksi tuottaja Hank Soloa, joka on myös Sannin levyjen takana. Sannin panopopistahan kirjoitin jo aiemmin. Maija kuitenkin kielsi tuottajan vaikutuksen, Sannin vaikutusta ei.


Maijan keikat ovat havaintojeni mukaan olleet tänäkin kesänä melkoisia sateenkaarikansan kokoontumisajoja, eikä meininki varmastikaan hyydy. Se on varsin ymmärrettävää: kuten kaikki tiedämme, ovat tietynlainen ulkopuolisuus tai kehyksiin sopimattomuus keskeisiä teemoja Maijan tuotannossa. Enkä vähättelisi myöskään kesäkeikoilla nähdyn paljettikaavun merkitystä. Jos paljettikaapu pysyy esiintymisasuna jatkossakin, on siinä tuhannen taalan paikka suomalaisille drag queeneille. Tai jos musiikkiura joskus hiipuu (mihin en usko), voi Maija tietysti lähteä itse itseään esittäen drag-keikoille.

Sateenkaarikansaa varmasti ilahduttaa erityisesti uuden Aja!-albumin kappale Onkse väärin, jossa kuulee ilmiselvän gay anthemin. Myös Maija kertoi näkevänsä kappaleen sateenkaarevana. Voimapoppia homoille, ihanaa! En halua spoilata liikaa, mutta biisissä soivat vahvat Leijonakuningas-Disney-musikaalifiilikset ja synnintekemisen pelosta eroonpääsy. Parhautta. Kuunnelkaa biisi, kuunnelkaa levy, ostakaa levy, jihuu!


You Might Also Like

0 kommenttia