Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Rivot pikkulinnut Turun kattojen yllä

Eilen makasin kertakaikkisen raatona iltakuuteen lauantai-illan hulinoiden jäljiltä. Hitaasti, löydettyäni vahvoja särkylääkkeitä ja syötyän...

Eilen makasin kertakaikkisen raatona iltakuuteen lauantai-illan hulinoiden jäljiltä. Hitaasti, löydettyäni vahvoja särkylääkkeitä ja syötyäni varovasti uutta lempiruokaani kananugetteja, saatoin kokeilla nousemista ja suihkuunmenoa.


Ja katso, uusi päivä koitti! Ystävättäreni ehdotti viinipullon jämien siemaisua ulkona. Ensin ajatus puistatti, mutta kun vedin voimavaatteet niskaani ja suihkautin lakkaa hiuksiin, olin valmis uusiin elämyksiin. Suuntasimme pullonjäminemme tuuletusparvekkeelle 14. kerrokseen.

Näin väliaikaisesti kodittomana on aika vahvasti välitilassa. Ei ymmärrettävästi oikein asetu mihinkään, kun kaiken aikaa saa olla vähän jäniksen selässä reppuselässä reppu selässä. Olla vähän hunningolla. Ja silti tässäkin ajassa on paljon hyvää ja sellaista, jota todennäköisesti ei enää koskaan koe. Ikimuistoista ja ainutlaatuista, kuten raejuusto ja hedelmäsalaatti sekoitettuna ilman, että nesteitä on kaadettu pois.


Viinimukilliset Turun kattojen yllä kuitenkin jotenkin tasapainoittivat. Vaikka nyt tuntuisi olevan asiat huonosti ja hunningolla, niin eivät ne oikeasti ole. Jokainen tähänastinen hetki on valmistellut meitä tähän hetkeen ja tästä selvitään. Kuten on selvitty ties mistä kummallisuuksista ja vaikeuksista ennenkin, vaikka on tuntunut, että en voi mitenkään selvitä koskaan. Taivaalle nousi ihan yhtäkkiä sateenkaarien ja myrskypilvien sekaan jo toinen täysikuu kuukauden sisällä, kuulemma blue moon. Kuu hohti oranssina ja valtavan suurena tähtitornin takana. Sen oli oltava enne jostain uskomattomasta, näin uskoimme ja uskomme.


Ja ettei menisi aivan liian filosofiseksi, mietimme myös taivaanlintuja: lokkeja ja tervapääskyjä. Linnut huusivat lennellessään yläpuolellamme ja mietimme miten hauskaa olisi, jos linnut osaisivat matkia ihmisen puhetta: osaahan ihminenkin matkia lintuja. Söpö ja herttainen pikkulintu puuskahtaisi ohikulkeville ihmisille, että jos joku haluaa ni kyl mää vaa panen tai huomen si saatana kyl siivotaa.

Syvällisten ja ihan vain syvältä olevien juttujen jälkeen laskeuduimme takaisin alakerroksiin ja menimme pitkän krapulapäivän jäljiltä uskomattoman ajoissa nukkumaan. Tänään heräsin aamulla, pitkästä aikaa oikeat yöunet nukkuneena. Kuin uutena ihmisenä. Tämä onkin suuri juhlaviikko, sillä täytän tällä viikolla 25.


You Might Also Like

0 kommenttia