Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Karu paluu kotirouvain arkeen ja kuinka selvitä siitä

Aamuherätykset, arkirytmi ja pimenevät syysillat alkavat olla täällä. Vaan kuinka kiireinen kotirouva siitä selviää? Tänään olin saattama...

Aamuherätykset, arkirytmi ja pimenevät syysillat alkavat olla täällä. Vaan kuinka kiireinen kotirouva siitä selviää?

Tänään olin saattamassa kouluun palaavaa pienokaista koulutielle. Se oli kamalaa, koska sen myötä jouduin itsekin palaamaan arkeen: herätys oli 7.30, ja koululla piti olla ennen yhdeksää.

Koululta jatkoimme ystäväni kanssa torille herkkuaamiaiselle. Aamiaiselta oli helppo jatkaa kiertelemään torin kirpputorimyyntipöytiä ja tehdä uskomattomia löytöjä.


Aika riensi kun oli hauskaa ja aikamme torilla kierreltyämme jatkoimme arkipäiväämme kauppahallissa. Olimme jo kieltämättä melko lailla arjen uuvuttamia ja tarvitsimme aamuvälipalaa. Ostimme kunnon munkkikahvit, ja jatkoimme kierrosta puistonpenkille. Puistonpenkillä nautimme eväistämme ja hankkimistamme kirjalöydöistä: esimerkiksi 60-luvulla kirjoitettu Joka naisen niksikirja tarjosi elintärkeitä vinkkejä arjessa selviytyäksemme. Erityisesti kotirouville, jollaisia tavallaan itsekin olemme, neuvottiin näin:

"Kun perheenäiti, joka yksinään hoitaa kotiaan, on saanut aamuaskareet suoritetuiksi, on hän liian väsynyt lähteäkseen raittiiseen ilmaan ja sitä paitsi hän jo mielellään vilkaisisi päivän lehteäkin. Eräs perheenäiti on ratkaissut pulman niin, että hän käy lämpimästi pukeutuneena avoimen ikkunan ääreen milloin loikomaan, milloin lepotuoliin ja nauttii täysin siemauksin lepohetkestään. Hän väittää tätä päivänsä parhaimmaksi hetkeksi."

Vinkki oli erittäin tärkeä, sillä kotirouvien arkea mekin vielä muutaman viikon ennen yliopistolle paluuta elämme. Aikamme puistossa levättyämme jaksoimme jatkaa vielä asioilla olemista kaupungilla, joskin jouduimme raskaan arkemme alla levähtämään vielä toistamiseen penkille. Viime ponnistuksenamme teimme vielä ruokaostoksia torilla ja rupattelimme torimyyjälle ja päivittelimme lomalta arkeenpaluun raskautta. Kaikki se unirytmien muutos, lasten harrastukset, läksyt ja koulukirjojen päällystäminen ja pimenevät syysillat, miten sitä taas kaikesta selviääkään!

Lopulta huomasimme ajan rientäneen niin, että lapsi oli ehtinyt koulusta kotiin ennen meitä. Huolestuneena riensimme hoivaamaan lasta. Arki iski niin karuna ja kiireisenä, ettemme ehtineet edes ikkunan äärelle päivän lehteä vilkaisemaan. Kuinka tästä kaikesta arjen pyörityksestä taas oikein selvitäänkään?

You Might Also Like

0 kommenttia