Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Vankilatunnelma on uusi musta

Orange is The New Blackin inspiroimana suuntasin Helsinki Pride-viikolla yöpymään Katajanokan vankilahotelliin. Hotelliyö saatu blogin...


Orange is The New Blackin inspiroimana suuntasin Helsinki Pride-viikolla yöpymään Katajanokan vankilahotelliin.

Hotelliyö saatu blogin kautta.

Jos muutama vuosi sitten kaiken piti olla vampyyriä, niin nyt kyllä haaveillaan vankiloista. En tiedä ketään, joka ei olisi enemmän tai vähemmän koukussa Orange is The New Blackiin. Nyt jopa minä, ehkä maailman viimeinen ihminen, olen ottanut ohjelman katsottavakseni. Osittain tämän vankilasarjan innoittamana keksinkin ajatuksen Katajanokan vankilahotellissa yöpymisestä. Best Western Premier Hotel Katajanokka osui itseasiassa silmiini ensimmäisen kerran jo viime syksynä, kun hotellin mainos pyöri Vinokino-leffafestarin näytöksissä. Hotelli jäi positiivisesti mieleen jo Vinokinosta, ja ilahduin entisestään, kun huomasin hotellin olevan esillä esimerkiksi Visit Helsingin gay friendly-hotellien listalla. Jälkeenpäin kuulin hotellin henkilökunnan saaneen myös erikseen koulutusta erityisesti hlbti-vieraiden tiimoilta. Se on hienoa!Pelkästään Vinokino-mainos ei suinkaan minua houkutellut, vaan myös rakennuksen historia kiinnosti: entinen vankila on jännittävä ympäristö hotellille. Vaikkei hotelli mikään teemapuisto olekaan, näkyy historia vankilana silti. Seinät ovat paksuja ja katonrajassa olevat ikkunat pieniä. Hyvin tunnistettavat käytävät ja portaikot houkuttelivat selvästi asiakkaita vaeltelemaan kerroksista toiseen. Itsekin vähän vaeltelin ja muistin lapsena nähneeni portaikot ehkä jossain Team Ahman jaksossa.


Seikkailu vankilahotellille itsessään oli hauska. Tiesin kyllä suunnan minne lähteä, mutta sen tarkempi navigointi oli vähän hukassa. Jossain vaiheessa Katajanokalla hiippaillessani päätin kulkea korkean muurin viertä, etten ainakaan enempää eksy. Ja tadaa, olin perillä. Mitäpä muutakaan voisi korkea punatiilinen muuri ympäröidä kuin vankilaa. Ja hotelliin päästyäni kuulin, kuinka henkilökunta opasti puhelimessa niinikään eksynyttä asiakasta etsimään muuria. Muuri on siis hieno ja hyvä tuntomerkki, jos vankilahotelli on hukassa. Idyllisellä ja ulkomaita muistuttavalla Katajanokalla eksyminenkin tosin on vain ja ainoastaan ihanaa. Paras paikka hiippailla kauniissa kesäillassa.


Vankilahotellista saamani huonekin oli viihtyisä: mistään sellistä ei huoneiden kohdalla voi todellakaan puhua. Menevänä city-ihmisenä käperryinkin illaksi herkkujen kanssa peiton alle katsomaan televisiota ja jätin iltariennot väliin. Mutta mitäpä hotellihuoneella tekisi, ellei siellä viettäisi aikaa. Ihastuin myös kylpyhuoneeseen, jonka suihkussa olisin voinut (ja olinkin) kohtuuttoman pitkiä aikoja. Järjettömän kokoinen suihkupää katonrajassa oli kuin vesisateessa olisi peseytynyt. Se oli ihanaa, sillä olen salaa haaveillut suihkusta, joka valuisi sateen lailla suoraan katosta.
Huoneen ainoa varjopuoli (josta tosin henkilökuntakin kertoi jo etukäteen) oli oikeastaan vain langaton netti. Netti kyllä löytyi, mutta ei paksujen seinien ja metallirakenteiden vuoksi toiminut. Ongelma kuitenkin ratkesi omalla kohdallani käyttämällä puhelimen nettiä, joka toimi moitteettomasti.

Hotellimajoittumisessa tärkein eli aamiainen oli runsas ja monipuolinen. Hotellissa toteutettiin vierailuni aikana ravintolauudistusta, ja aamiainen tarjoiltiin väliaikaisesti kirkkosalissa. Tilapäiset tilat vaikuttivat hieman aamiaisen valikoimaan, mutta Orange is The New Blackiä katsoneelle sekin oli vain tunnelmallista roolipeliä: ruoka kun on tunnetusti vankilassa kortilla.

Translation:

I saw an ad for Best Western Premier Hotel Katajanokka at the gay film festival VinoKino last fall and spent a night in the hotel during Pride Week in Helsinki. While suffering from Orange is the New Black mania it was quite an exotic experience to stay in an old prison. Despite the transformation from prison to hotel, the building has managed to keep the slightly twisted charm of its prison atmosphere. Who knows what Piper Chapman would do there?

You Might Also Like

0 kommenttia