Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kakolan gay-selli

Koko Turku ympäryskuntineen on heinäkuun aikana jonottanut Kakolanmäellä entiseen lääninvankilaan. Virallinen syy vankilan avoimille oville ...

Koko Turku ympäryskuntineen on heinäkuun aikana jonottanut Kakolanmäellä entiseen lääninvankilaan. Virallinen syy vankilan avoimille oville on Valtio+-niminen taidenäyttely, mutta kuten arvata saattaa, on vankila itsessään monille nykytaidetta kiinnostavampi retkikohde.

Pyörin itse sunnuntai-iltapäivän Kakolassa. Teoksia tilasta löytyi uskomaton määrä, eikä keskittymiskyky millään riittänyt aivan koko näyttelyyn. Enemmänkin tuli vain haahuiltua ympäriinsä. Kuten sanottu, pelkkä vankilan ja sen vankien jättämien jälkien tutkiskelu oli jo itsessään aika energiaa vievää, kun jokaikinen koppero ja käymälä oli jännittävää kurkkia läpi. Oli myös oikeasti olemassa pieni vaara, että valtavaan vankilaan eksyy ja harhailee siellä kunnes kuolee. No, ei nyt ihan oikeasti, mutta turvatoimet näyttelyssä olivat kyllä aika tarkat: ovella piti kirjoittaa listaan nimensä ja järjestysnumeronsa, ja taas lähtiessä kuitata itsensä numerolla ulos. Performanssi itsessään jo näyttelyyn sisäänpääsykin.

Teokset eivät valitettavasti moninkaan paikoin olleet kovin sykähdyttäviä. Kun näytttelytila itsessään on jo aisteja kuormittava, ei millään kovin pliisulla teoksella mitenkään tule huomatuksi. Seuralaiseni kanssa jäimme pidemmäksi aikaa tutkailemaan yhtä teosta, jonka arvelimme ehkä hajonneen tai kenties hajoamisen kuuluvan osaksi teosta. Näyttelyn työntekijä tuli ilmoittamaan, että se on tosiaan rikki, ei kannata katsoa. Ilmoitus oli vähän erikoinen, sillä hajonnut teos oli luultavasti hajonneena paljon kiinnostavampi. Tai en tiedä kiinnostavammasta, mutta joka tapauksessa kiinnostava.

Vankilaelämälle tyypillisesti selleihin oli jäänyt paljon vankien liimaamaa aikuisviihdettä. Yhdestä sellistä löytyi ihailtavasti fallista gay-kuvastoa, joskin nyt aloin epävarmana miettiä, että olikohan tämä gay-selli sittenkin nykytaideteos eikä kenenkään vangin itse stailaama sellisisustus? Oli miten oli, gay-selli virkisti kivasti näyttelyn keskellä.

Valtio+ jatkuu heinäkuun loppuun, ti-pe 12-18, la-su 12-16. Vapaa pääsy. Kakolankatu 14, Turku. 

 

You Might Also Like

0 kommenttia