Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Vinkit täydelliseen Pride-puistojuhlan eväsretkeen

Mieleni hinkui viime viikolla piknikille. Säätila ei kuitenkaan ollut samaa mieltä. Levitimme piknikin olohuoneen lattialle ja mietimme sam...

Mieleni hinkui viime viikolla piknikille. Säätila ei kuitenkaan ollut samaa mieltä. Levitimme piknikin olohuoneen lattialle ja mietimme samalla tietä täydelliseen Priden puistojuhlan eväsretkeen.

Postauksessa näkyvät Barefoot Wines - ja
Tom by Finlayson-tuotteet saatu blogipostausta varten.

Pakkaa oikein. Mikään ei ole ärsyttävämpää, kuin raahata miljoonaa eväsnyssäkkää ja -pussukkaa läpi kulkueen. Tai no, on, monikin asia, mutta juuri sillä hetkellä yleensä ei ole. Paras vaihtoehto on vahva ja jämäkkä kangaskassi, ellei sitten satu omistamaan jonkinlaista työnnettävää vaunua tai uskomatonta eväsrinkkaa. Finlaysonin Tom of Finland-kassi on empiiristen kokeilujen myötä osoittautunut oikein hyväksi: vaikka kahvat ovat lyhyet, ne ovat kuitenkin juuri sen pituiset, että saan pujotettua kassin mukavasti olkapäälle, läpi uskomattomien hauislihasteni. Kassi on myös juuri niin tilava, että mukaan mahtuu helposti piknik-viltti, viinipullo tai pari ja vielä jää reilusti tilaa eväillekin.

helsinki-pride-piknik-barefoot-wines-finlayson-2


Sopiva juoma. Ei liian vahvaa, ei liian mietoa, makuun sopivaa. Helsinki Priden puistojuhlaan sopii mainiosti Barefoot Winesin viinit. Barefoot Wines onkin hyvin merkittävä yhteistyökumppani Pride-tapahtumille, niin Helsingissä kuin muualla maailmassakin. Barefootin valikoimista löytyy puna- ja valkoviinin lisäksi myös kuohuviiniä sekä roseeta. Sesongin uutuutena valikoimaan on lisätty pänikässä myytävä rosee: se on näppärä jakaa isommankin seurueen kesken piknikillä. Joka tapauksessa Barefootin viinit ovat varsin mutkattomia: puistojuhlan piknikillä kun lienee muutakin tekemistä kuin maistella tarkasti viinin vivahteita ja jäännössokereita. Kokemuksesta voin kertoa, että puistojuhlaan kannattaa varautua myös alkoholittomalla juomalla. Ilta voi muuten jäädä valitettavan lyhyeksi.


Aurinkolasit. Ei niinkään auringonpaisteen vuoksi, vaan imagosyistä. Aurinkolasit päässä näyttää poikkeuksetta coolilta. Aurinkolasit päässä puistojuhlan komistuksia tsekkaillessa on kuitenkin syytä muistaa muutama käytännön asia: aurinkolasit peittävät nimittäin vain silmien liikkeen, eivät suinkaan pään liikettä. Asia, jonka itse aina unohdan. Toisaalta Priden puistojuhlassa jos missä mielestäni voi ja pitää täysin pelottomasti tsekkailla kiinnostavia yksilöitä. Jos ei Pridessä, niin missä sitten?

Sopivat syötävät. Hardcore-tason piknik-mestarihan leipoo omat bagelit ja täyttää ne itsenyhdetyllä nyhtöpossulla, vähemmän hardcore suosii lähikaupan paistopistettä. Mukavuudenhaluisimmalle riittää sipsipussi. Eväiden on myös hyvä olla helposti syötäviä: ei siis sotkevia, sulavia ja leviäviä. Se on kiusallista ja ällöttävää, vaikka toisaalta pitkin suupieliä valuvasta valkohomejuustosta on vuosien saatossa keksitty vitsi jos toinenkin. Myös nännien paikalle paidan alle asetetut herneet kääntävät tehokkaasti katseita. Ja jos sormet tai suupielet suttaantuvat, siistii tyylitietoinen ihminen itsensä tietenkin Finlaysonin Tom of Finland-serveteillä.


Jos aikoo ruuallaleikkimisen lisäksi myös syödä eväänsä, on eväiden tasapaino tärkeää. Olen nimittäin havainnut, että on hyvä tasapainottaa eväänsä: yksi osa makeaa, yksi suolaista ja yksi terveellistä. Syömällä monipuolisesti jaksaa myös syödä mahdollisimman paljon. Eväät ovat lapsien ja lemmikkien ohella hyvä aasinsilta alkaa jutustella naapuriseurueen kanssa. Tiedä millaisia ihmissuhteita onkaan eväsretkien keskellä vuosien saatossa syntynyt! Tästä ei taida olla olemassa tutkimustietoa.
Roskapussi. Sillä jokainenhan vie roskansa mennessään roskiin ja jättää puiston siistiksi. Kätevää on käyttää jätesäkkiä: jätesäkin voi piknikin ajaksi levittää piknik-viltiksi tai vähintäänkin viltin alle. Muovi estää kosteuden imeytymisen vilttiin. Lähtiessä roskat on näppärää kerätä vaikka siihen kosteussuoja-jätesäkkiin, jos ei muuta pussintynkää satu olemaan mukana.


You Might Also Like

0 kommenttia