Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Paluu lapsuuden lepakkokesään

Tänään alkaa kesä, joka kestää yhtä pitkään kuin lapsuusvuosina. Lapsuustunnelmaa kesään tuo myös Yle Teema, joka näyttää tästä päivästä alk...

Tänään alkaa kesä, joka kestää yhtä pitkään kuin lapsuusvuosina. Lapsuustunnelmaa kesään tuo myös Yle Teema, joka näyttää tästä päivästä alkaen 1960-luvun Batman-sarjan ensimmäisen tuotantokauden.

Muistan sen kuin eilisen: MTV3 näytti legendaarisen Batman-sarjan kesällä ollessani luultavasti parhaassa Batman-iässä, 8-vuotias. Silloin en ehkä aivan saanut kiinni Batmanin ironisesta camp-hengestä, vaan jotenkin ajattelin, että ennen vanhaan ei ollut osaamista tai tekniikkaa jännittävämpään ohjelmaan, vaan tämä oli silloin jännintä mitä tehtiin ja siksi se nykyaikana näyttää hassulta. Tietty perä 8-vuotiaan ajatuksessani saattaa olla, sillä kuulemma ainakin vanhempieni mielestä sarja oli ilmestyessään hyvin jännittävä. Samaisen sarjan innoittamana sain useamman illan seurata höyläpenkin äärellä, kun isäni veisteli tämän postauksen kuvissa esiintyvän batmobilen. Batmobile on edelleen osana sisustusta. Nostanen sen kunniapaikalle Yle Teeman lepakkosesongin ajaksi, ihan vain muistuttamaan itseäni television ääreen linnoittautumisesta.

Batmobilen lisäksi oli tietysti myös täysimittainen Batman-asu, mutta sitä ei taida valitettavasti enää olla. Enkä tähän hätään keksinyt, mistä olisin löytänyt kuvamateriaaliakaan asusta. Mutta uskokaa pois, asu oli upea. Eikä siinä vielä kaikki: settiin kuului myös itse tuunaamani lepakkopolkupyörä. Voi sitä uskomatonta näkyä, jonka pikkukylänraitit saivat tämän kylän lepakkomiehessä kokea.


Säännöllistä keskustelua on herättänyt myös epäilykset Batmanin ja Robinin homoseksuaalisuudesta. Nykyäänhän homosaation myötä tietenkin kaikki ovat homoja, mutta kuulemma epäilyksiä heräsi jo 1950-luvulla. Tuolloin homoepäilyjä hälventämään loihdittiin muunmuassa Lepakkotyttö, joka heilasteli sarjakuvalehden sivuilla Robinin kanssa. Myöhemmin 1990-luvulla Lepakkotyttö taas vahvisti homoepäilyksiä, kun Alicia Silverstone nousi jonkinlaiseksi lesboikoniksi Batman & Robin-elokuvassa. Samaisen elokuvan ohjasi avoimen homoseksuaali Joel Schumacher, joka muistetaankin ehkä parhaiten juuri Batmanille ja Robinille ohjaamistaan kumiasuista, joissa kyllä tuotiin esiin aivan kaikki nänneistä lähtien. Ja kyllä sitä jotain vain on kaljavatsaisessa Batmanissa ja pikkupikkushortseissa liikkuvassa Robinissakin. Ja nyt jäin miettimään, pitääkö nuoremmille lukijoille täsmentää, että Robineita on ollut ennen Robiniakin.

Uskoi teorioihin Batmanin homoudesta uskoa tai ei, niin yksi on hyvä muistaa: siinä, että on Batman, ei ole mitään pahaa. On täysin normaalia olla Batman. Batmanissa ei ole mitään yliluonnollista tai luonnotonta. Se ei ole sairasta, eikä se ole syntistä. Batmanissa ei ole kyse mutaatiosta, vammasta tai radioaktiivisen eläimen puremasta, vaan on täysin tervettä olla Batman. Kuka tahansa meistä voi olla Batman.

Batmanin ja Robinin seikkailuja voi seurata Yle Teemalla maanantaista perjantaihin 1.6.-17.7., aina samaan lepakkoaikaan klo 20.00. Batman-elokuva vuodelta 1966 Teemalauantaissa 6.6. klo 21.00.You Might Also Like

0 kommenttia