Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Juhannuksen jälkeen päivät lyhenevät ja vähenevät

Vanhan kansan mukaan Suomen kesä loppuu juhannukseen, kesä on ohi ja päivät lyhenee. Vanhan kansan sanomaan haluaisin lisätä, että lyhenemis...

Vanhan kansan mukaan Suomen kesä loppuu juhannukseen, kesä on ohi ja päivät lyhenee. Vanhan kansan sanomaan haluaisin lisätä, että lyhenemisen lisäksi päivät myös vähenevät.

Siis ketä täällä pitää panna tai mihin uskoa, että edes joskus saisi olla ihan vaikka sekunnin niin, ettei joku tekninen laite leviä ja vie järkeä, koska leviää juuri silloin kun vähiten olisi aikaa siihen?

Juhannusviikko on ollut ihan kreisi, sairas määrä töitä joille on tietysti pitänyt oma-aloitteisesti laittaa kalmanraja juhannukseen, että voi sitten vaan rennosti lötkötellä sekä juhannuksen että sen jälkeisen Pride-viikon. Lötköä hummailua totisesti tällaisen puristuksen jälkeen kaipaakin. Jos enää jaksaa edes lötkötellä.

Olen jo varustautunut kylmään ja märkään juhannukseen kaikin puolin: on punkkua lämmikkeeksi, lehtiä luettavaksi, elokuvia katsottavaksi ja julmetusti ruokaa. Juhannuksenviettopaikka on sama kuin kahtena aiempanakin vuonna. Viime juhannuksena pipo ei ollut yhtään liikaa, mutta tänä vuonna mulla on niiiiin hyvä haircut, että en todellakaan piilottele sitä pipon alla. Säätila on asennekysymys, sanoo hän uskomatta itsekään siihen mitä sanoo.

Kansan kollektiivinen mielikuva juhannuksesta, auringosta, kesämekoista, Arja Korisevasta kukkaseppele päässä kävelemässä hiekkatietä ja auringossa kimmeltävästä kossusta järvestä vaihtuu tällä menolla lähivuosina mielikuvaan kylmästä, Arja Korisevasta kevyttoppavaatteissa sauvakävelemässä, sateesta ja sateen laimentamasta kossusta toivosta kesän suhteen. Yritän ylläpitää perinteistä mielikuvaa näillä toukokuisilla kevätretken kuvilla. Kevätretkelläkin aurinko paistoi, uitiin ja suurehkon nuotion ympärillä tanssittiin ja laulettiin Popedaa. Kuvat eivät kerro, mutta pirun kylmä oli silloinkin. Eli juhannus. Ilman Arja Korisevaa.

Palannen lähes reaaliajassa juhannustunnelmista. Yritän myös saada ensi viikolla itseäni niskasta kiinni postailun kanssa, luvassa uskomattomia ja etukäteen suunniteltuja postauksia eikä vain tajunnanvirtana aamuyöllä näpytettyjä analyysejä juhannuksen olemuksesta.

Uskokaa tai älkää tai odottakaa kauhulla, mutta yhtä kaikki: yrittäkää nauttia juhannuksesta, satoi sitten paljon tai vielä enemmän. Ja yrittäkää olla ajattelematta mitä vanha kansa sanoi: juhannukseen se Suomen kesä loppuu, pitkät kalsarit vaan esiin valmiiksi, Suomen kesä on juhannuksena ohi kun päivät lyhenee. Vanhan kansan sanomaan haluan lisätä, että juhannuksen jälkeen lyhenemisen lisäksi päivät myös vähenevät. Meillä kaikilla, nautimme niistä tai emme.

Siispä: turvallista ja hyvää juhannusta!

You Might Also Like

0 kommenttia