Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Heitin taiteilijaa tomaatilla

En tiedä heittäisitkö sinä, mutta minä heitin. Ja voi miten se olikaan hauskaa! Turussa on parhaillaan käynnissä Olohuone 306,4 km² -kaupu...

En tiedä heittäisitkö sinä, mutta minä heitin. Ja voi miten se olikaan hauskaa!

Turussa on parhaillaan käynnissä Olohuone 306,4 km²-kaupunkitaidetapahtuma ja sen osana on päässyt seuraamaan monenmoista taide-elämystä. Itse olen rientänyt koko viikon ympäriinsä, enkä ole oikein ehtinyt pysähtyä taiteen äärelle, mutta tänäänpä pysähdyin!

Parasta ennen-ryhmän Yllätysveto-niminen esitysasia viihdytti yleisöä Turun kauppatorilla tänään ja viihdyttää vielä huomenna lauantainakin! Esitys on varsin jännä: maksamalla euron (tai viskihuikan, tupakan, haukkauksen munkista tai oikeastaan ihan mitä vain) saa vetää narusta performanssin, jonka taiteilija esittää katsojalle henkilökohtaisesti. Jos teos ei katsojan mielestä ole taidetta (tai vaikka olisikin), saa katsoja heittää taiteilijaa tomaatilla. Mahtava idea!

Kävin tosiaan seuraamassa Yllätysvetoa, ja kaikenlaista tuli nähtyä. Oli myös mielenkiintoista huomata, että romanikerjäläiset olivat Yllätysvedosta erityisen kiinnostuneita. Sitä tosiaan saattaa herätä halu heittää taiteilijaa tomaatilla, kun itse saa päälleen sekä fyysisesti että verbaalisesti varmasti hyvin kattavan kirjon kaikenlaista. Ja ennen kuin joku huolehtii tomaateista ja ruuan haaskauksesta, olisivat tomaatit kuulemma joka tapauksessa menneet roskiin. Kauppojen ylijäämää siis.

Yllätysveto esiintyy Turun Kauppatorilla vielä huomenna lauantaina klo 15-17.00. Käykää ihmeessä nauttimassa tai epänauttimassa taiteesta! Itse sain kuulla todella vahvasti tulkittua Eino Leinoa. Se oli ehdottomasti taidetta. Heitin kyllä silti tomaatin, koska miksipä ei.

You Might Also Like

0 kommenttia