Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

7 parasta asiaa Helsinki Pridestä

Helsinki Priden lauantai oli parasta jälleen, kuten arvata saattoi. Palailen muutamalla postauksella Pride-lauantaihin vielä alkavan viikon ...

Helsinki Priden lauantai oli parasta jälleen, kuten arvata saattoi. Palailen muutamalla postauksella Pride-lauantaihin vielä alkavan viikon mittaan, mutta tässä tiedonjanoisimmille kuvakoosteena parhaat jutut lauantaista.

1. 25 000 


 Osallistujamäärä kasvoi taas ja nyt lienee varmaa, ettei se tästä enää pienemmäksi muutu. Helsinki Pride on vakiinnuttanut paikkansa oikeasti isona tapahtumana. Kulkueen alkupää oli kuulemma perillä Kaivopuistossa ennen kuin loppupää oli edes päässyt lähtemään. Ylläolevasta kuvasta saa aika hyvän käsityksen: koko rinne on mustanaan kulkuetta, ja samanlainen näky oli myös taakse katsoessa. Huhuh. Suomessa aletaan olla aika lähellä Lontoon Pride-meininkejä: siellä osallistunut ystäväni nimittäin raportoi, että oli joutunut odottamaan kulkueen lähtöpaikalla yli kaksi tuntia, ennen kuin oma vuoro oli koittanut. Karkeloi kansa ja kunnailla soi.

2. Paikka kutsuvieraille
Oikeusministeri Jari Lindström kertoi aiemmin Pride-viikolla, ettei voi esitellä tasa-arvoista avioliittolakia, koska asia on vaikea sekä hänelle, että perussuomalaisille. Vaikeat asiathan eivät suinkaan helpotu niitä kieltämällä, vaan Lindström toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan sateenkaarikansaan. Joku ystävällinen sielu oli järjestänyt hänelle oikein tuolin aitiopaikalle. Valitettavasti ja hyvin yllättäen Jari Lindström ei ilmaantunut paikalle. Moni muu poliitikko, kuten Tarja Halonen, tosin kunnioittivat Pride-kulkuetta läsnäolollaan.

3. Drag queenit ja muut upeat ilmestykset
Tuntuu, että ihmisten panostus näyttäviin kulkue- ja puistojuhla-asuihin vain kovenee vuosi vuodelta. Aivan oma lukunsa ovat tietysti omana ryhmänään marssineet drag queenit. Sen lisäksi kulkueesta oli bongattavissa toinen toistaan upeampia asuja noin muutenkin. Ja nyt lupaan ja vannon tässä, että ensi vuonna panostan ja suunnittelen ja ompelen ja suherran itsekin varmasti viikon hienoimman asun. T-paitani tosin oli jo itseasiassa puiston hienoin, mutta siitä saatte lukea tarkemmin vähän myöhemmin!

4. Sää

Jos kulkueeseen on tarkoitus kokoontua klo 12.00, on yhdeltätoista alkava kaatosade asia, jota toivoisi ehkä vähiten. Ellei sitten ole sadevaatefetisisti. Sadetta kuitenkin saatiin, mutta vain siksi, että koko loppupäivä saatiin nauttia täydellisestä kesäsäästä. En olisi halunnut polttaa komeaa nenääni missään niin mielelläni kuin Priden puistojuhlassa. Parhautta.

4. Jesse Kaikurannan väärinymmärretty paitaJesse Kaikuranta oli yksi puistojuhlan esiintyjistä. Kaikuranta oli pukeutunut omaa Lobotomia-sinkkuaan mainostavaan paitaan, jossa luki Rakkaus on = lobotomia. Tunnelmaan virittäytyneenä jotenkin ajattelin, että Rakkaus on = bottomia. Lobotomia tai bottomia, kaikki käy kun on rakkaudesta kyse.

5. Anna Puu


Saatoin kertoa jo sata kertaa etukäteen, mutta olin uskomattoman iloinen kuullessani, että Anna Puu esiintyy Priden puistojuhlassa. Anna on ihana, rakastan jokaikistä biisiä, bändiä, lavameininkiä ja ihan kaikkea. Olen aina rakastanut, ainakin Ruisrockista 2009, jossa onnistuin liimautumaan Annan seuraan. Anna jaksoi hyvin tunnollisesti kuunnella nousuhumalaiset avautumiseni ja tulkintani biiseistä ja jostain syystä muisti minut tavatessamme seuraavan kerran. Paras Anna, ihanaa että olit Pridessä! Voisitko tulla joka vuosi ja laulaa koko illan?

6. Ihmiset


Kaikki. Aiemmilta vuosilta tutut ja varsinkin te lukuisat tuntemattomat, jotka tulitte nykimään hihasta ja kiittelemään, ottamaan kaverikuvia, kättelemään, kehumaan tai muuten vain juttelemaan. Se lämmittää mieltä ja antaa tunteen siitä, että tämä loputon näpyttely ei tosiaan ole turhaa. Kiitos!

7. Pride-myönteiset yritykset


Olen mesonnut ennenkin siitä, miten heikosti yritykset Suomessa lähtevät mukaan Prideen. Tai ei kyse ole edes mukaanlähtemisestä, vaan siitä, että Pride huomioidaan. Pride nimittäin on sesonki siinä missä ystävänpäivä tai vappukin. Tänä vuonna Pride kuitenkin oli selkeästi jo huomioitu: esimerkiksi Burger King jakoi sateenkaaripalloja ja ja julisti ravintolansa edessä sateenkaaren väreissä, että #BeYourWay. Juuri näin sen pitää mennäkin! Hienoa! Erikseen pitää vielä mainita Priden pääsponsorit NRJ ja Barefoot Wines (joka piti minut viinissä puistojuhlassa tänäkin vuonna, mutta en kiittele vain siksi). Kiitos! Ihanaa! Kasvetaan yhdessä, vaikka loputtoman kasvun tavoittelu onkin hölmöä.

You Might Also Like

0 kommenttia