Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Voiko menetetty usko Ravintolapäivään palata?

Tähänkö on tultu: mielikuvituksettomia kahviloita ja keskinkertaisten ravintolayritysten ilmiselviä yrityksiä lavastaa itsensä pop-up-ravint...

Tähänkö on tultu: mielikuvituksettomia kahviloita ja keskinkertaisten ravintolayritysten ilmiselviä yrityksiä lavastaa itsensä pop-up-ravintoloiksi, mietin selatessani Ravintolapäivän listaa eilen.

Ravintolapäivä on mielessäni kokenut aika suuren inflaation viime aikoina: tuntuu, että päivä on edelleen liian usein, eikä siihen liity samanlaista iloa ja innostusta kuin alkuvaiheessa. Mielikuvitukseton kuppikakkukahvila ei ihan kauheasti jaksa enää sytyttää. Vielä vähemmän houkuttelevat keskinkertaiset, jopa onnettomat ravintolayritykset, jotka hyvin ovelasti siirtävät toimintansa ravintolapäiväksi johonkin myyntitelttaan tai -kärryyn ja taas myynti rullaa, vaikka hinnatkin olisivat ihan oikean ravintolan tasolla, ruuan ei välttämättä niinkään.


Siksi suhtauduin eilen järjestettyyn päivään aika välinpitämättömästi: oman opiskeluporukkani ja Luomupiirin yhteiseen patonkiravintolaan piti mennä sekä velvollisuudesta että vilpittömästä halusta, mutta muuten ajattelin päivän jäävän osaltani siihen. Patonkiravintolaan suunnatessani törmäsin kuitenkin matkalla rugbyjoukkueen Swantastic Caféen. Sen iloiset ja uskomattoman paljon myytäviensä eteen vaivaa nähneet myyjät saivat jotenkin poikkeamaan reitiltä kahville. Swantastic Café myi esimerkiksi superhienoja joukkueen logon pohjalta suunniteltuja joutsen-keksejä ja sateenkaarimarenkeja. Olin myyty. Iloinen ja touhukas tunnelma tarttui ja leivonnaisten kanssa siemaistu kahvi vei päänsäryn mennessään.


Ilahduttavan ihana oli myös Patonkibaari Luomula, vaikka saatankin olla vähän jäävi arvioimaan. Pöytiintarjoilu, omaperäinen mutta helpostilähestyttävä menu, ihanat ja raikkaat maut ja vielä maksu omantunnon mukaan olivat aika pitkälti se, mitä täydelliseen Ravintolapäivä-kokemukseen tarvitaan. Ja hehs, ehkä myös täydellinen lifestyle-blogiin sopiva esillepano ja itsetehdyt juuressipsit saattoivat vaikuttaa. Mutta ei se mitään, kokonaisvaikutelma on tärkein.

Kliseistä, mutta juuri siksi totta: hyvä ruoka, parempi mieli. Uskoni Ravintolapäivään taisi palautua. Kunhan en enää koskaan törmää epäilyttävän ammattimaisiin ravintolanpitäjiin ja sata kertaa nähtyihin kuppikakkuihin.


You Might Also Like

0 kommenttia