Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Pop Å – kauppa jossa voisi(n) asua

Vierailu turkulaisessa Pop Å:ssa on kuin sukellus sisustuslehteen: ihastuneita henkäyksiä seuraa henkiset itkupotkuraivarit siitä, miks mää...

Vierailu turkulaisessa Pop Å:ssa on kuin sukellus sisustuslehteen: ihastuneita henkäyksiä seuraa henkiset itkupotkuraivarit siitä, miks mää en asu täällä, miks tää ei oo mun koti, miks mää en saa valkosia lautalattioita.

Viime joulukuussa ensimmäisen kerran järjestetty Pop Å-kauppa sai juuri jatkoa, kun uusi pop up-putiikki avattiin Turun Yliopistonkadulle. Mistä tahansa pop up-kaupasta ei Pop Å:n kohdalla ole kyse: Pop Å on ihan oikeaan asuntoon toukokuun ajaksi avattu kauppa, joka on kalustettu ja somistettu myynnissä olevilla tuotteilla. Pääpaino on nimenomaisesti turkulaisissa design-tuotteissa, mikä on tietenkin aina mahtavaa. Ensimmäinen putiikki oli joulukuun ajan entisillä kotikulmillani Läntisellä Pitkäkadulla. Nyt, putiikin ilmestyessä toistamiseen, on kauppa tehnyt kuten minäkin ja siirtynyt lähemmäs keskustaa. Itse olen ehkä vähän turhan innokas, ja odotan jo jännityksellä, minne mahdollinen kolmas putiikki tullaan kenties joskus avaamaan.


En tiedä, kuka tällaisen asunnosta toiseen pompahtelevan kauppakonseptin on kehittänyt, mutta siitä olen valtavan iloinen, että Pop Å tapahtuu juuri Turussa. Konsepti on nimittäin supermainio ja ehdottomasti paikallaan. On kiehtova ajatus, että kauppa on olemassa hetken nyt eikä suinkaan aina. Siinä on siistillä tavalla sekä hyvin uudenlaista että vanhanaikaista ajattelua: tulee mieleen kuva entisaikojen markkinoista, jotka on olleet ehkä kerran vuodessa ja sieltä onkin sitten ostettu kerralla koko vuoden tarpeet suolasilakoista maaorjiin. Että kaiken ei tosiaan tarvitse olla 24/7 saatavilla nykypäivänäkään.

Ihan oikeaan, vieraaseen asuntoon menemisessä on myös samalla tavalla vähän jännittävä tunnelma kuin esimerkiksi Ravintolapäivässä. Uskon, että sama fiilis tulee muillekin kuin itselleni. Kauppa on luonnollisesti design-kalusteiden lisäksi muutenkin viimeisen päälle: vierailu siellä on kuin sisustuslehteen sukeltaisi. Mistä tietenkin seuraa henkiset itkupotkuraivarit siitä, miksen mää asu täällä miksei tää oo mun koti. Mutta sekin on vain hyväksi, elämässä on hyvä oppia sietämään pettymyksiä ja sitä, että ihan aina ei voi saada kaikkea, esimerkiksi valkoista lautalattiaa. Toisaalta harvassa kaupassa erikseen kehotetaan, että muistakaa käydä katsomassa myös meidän vessaa.

Paita Frenn Company / Farkkutakki H&M / Vyö Tommy Hilfiger / Farkut Nurmi Clothing - Kiitos kuvasta Victoria!

Itse tutustuin Pop Å:hon bloggari-illassa, mutta menen varmasti toukokuun aikana vielä uudemman kerran piipahtamaan ihan päiväsaikaankin. Mieleni tekisi kantaa putiikista mukanani ulos esimerkiksi kaiken, mutta pieni ääni pääni sisällä (=Kille) on vähän sitä mieltä, että tällä hetkellä tavaran ainoa kulkusuunta asunnossamme on ulospäin. Ehkä voisin silti (ainakin salaa) hankkia valikoimiin kuuluvia kotikokin herkkuja: Nicolas Vahén mausteet, öljyt ja muut herkut tai Turun kahvipaahtimon kahvi sentään kuluvat käytössä pois ja ovat elintarvikkeina ikään kuin välttämättömiä hengissäpysymisen kannalta. Bloggari-illassa jouduinkin ehdottamaan, että ensi kerralla vieraille ei joko tarjota Vahén suklaata tai vaihtoehtoisesti minua ei kutsuta. On nimittäin vähän kiusallista huomata jumittuneensa suklaatarjottimen viereen: sitä vain syö ja syö ja syö ja syö ja lopulta on syönyt jo niin monta, että enää ei kannata edes lopettaa. Toisaalta vastapainoksi söin myös aika monta Gagguin kuppikakkua ja MBakeryn macaronsia. Ja pari pähkinää, pähkinät ovat terveellisiä. Että ei sentään pelkkää suklaata!

Pop Å Yliopistonkatu 24 B38, 20100 Turku ti–pe klo 11–18, la klo 11–16 ja su klo 12–16. (suljettu 10.5., 14.5. ja 24.5.)

 

You Might Also Like

0 kommenttia